Gott nytt år!


Betyg höstterminen 2007

ART206TYPOGRAPHYCR: 2.0GR: A
ART214ADVT DESIGN ICR: 2.0GR: A
ART454GRAPHIC DESIGN IICR: 2.0GR: A
CED345MULTIMEDIA INTERN ICR: 2.0GR: A
MMP460MULTMEDIA PROJ. LAB CR: 4.0GR: A

Första julen med Jack

Jul

Juldagsaftonen firades med nästan hela familjen hemma i Hundsjö. Nykomling för i år var lille Jack som skrattade gott åt tomten - kanske för att han vänt skägget ut och in.

På annandagen föll granen i golvet...

`     

Julefrid

Jag är hemma i Hundsjö, har pyntat granen, ätit julgröt, druckit glögg, slagit in (nästan) alla paket. För fem minuter sedan kom mitt bagage, så nu behöver jag inte tänka mer på det. Men jag hann köpa snygga kläder för Amex räkning tidigare idag.

Julfriden börjar infinna sig...

Ha en god jul allihop!

Bagaget borta

Nu är jag i Sverige, jag kom med på planet 14.00 (fast det lyfte 15.30). Så skönt att det inte strulade mer än så!

Men...mitt bagage är borta. Igen. Så klart. Det händer ju mig på var och varannan resa (förra resan till Sverige - borta i ca 24 timmar, förra resan till USA - borta i två veckor), det är bara att hoppas att de kommer fram innan jul, så alla får sina julklappar... Tyvärr blev det så sent igårkväll med försenat flyg och stå i kö för att anmäla försvunnet bagage att det inte blev någon middag med vänner!

Jag har precis ätit frukost på hotellet och ska åka till Arlanda för att flyga till Luleå. Ska bli så skönt! Och det sköna i kråksången är att jag i vanlig ordning får $500 av American Express för att köpa kläder när bagaget är borta.

Det ligger lite, lite snö på marken i Stockholm. Fint!

Fast i London

Det var ju så jävla klart!

Mitt flyg London - Stockholm är inställt på grund av dimma. Fast bara mitt plan och fyra, fem avgångar till... Har de andra flygen inte samma problem med dimma?

Jag står standby för ett flyg som går 14.00, så förhoppningsvis tar jag mig med det, annars blir det kanske jul i London!? Jag har vänner här (om de inte åkt bort över julhelgen) så jag behöver i alla fall inte sitta ensam på nåt hotellrum...

Men nu tar jag i... Jag kommer säkert med nåt plan härifrån, och eftersom mitt flyg till Luleå inte är förrän imorgon så har jag ju lite mer spelrum!

Så, hur har ni det?


På väg mot jul i Hundsjö!

Jag sitter på JFK och väntar på ombordstigning på JFK. Planet verkar vara i tid (puh, minns förra året)...

Landar i Stockholm imorgon 14.00, checkar in på hotell ute på Arlanda och åker in till stan för att äta middag med min gudson Love och hans familj!

Sover och flyger vidare till Luleå morgonen efter. Där väntar julgranspynt och hemmagjorda knäck!

Håll tummarna att alla byten ska gå smärtfritt och att jag (min vana till trots) får mitt bagage!

Oj då!

Jag trampade en klasskamrat ordentligt på tårna idag!

Vårt slutprojekt i Typography var att trycka upp en broschyr om fritt valt ämne, och en kille hade gjort en broschyr om hur man bäst förhindrar tonårsgraviditeter. Han hade hämtat sin information från den (vidriga) organisationen Family Research Council (can you see which way this is going?). FRC motarbetar homosexuellas rättigheter och vill förbjuda preventivmedel och abort, så jag blev på rätt risigt humör ganska snabbt.

Han hade valt att använda en bild av Maria, Josef och Jesusbarnet på framsidan (!?) och pratade om hur de var bra förebilder för unga människor "in America". Då kunde inte jag vara tyst längre...

"Maria var väl ungefär 14 år när hon blev gravid? Hur får du ihop det med att förhindra tonårsgravidet..?" Tystnad. Arga blickar. En tjej i klassen (som är judisk) säger "Ja, jag fattar då inte hur hon kunde bli gravid om hon nu var oskuld...". Varpå läraren snabbt säger "No no no, we are not going there!".

Han sa inte ett ord till mig efter det...

Sista dagen i skolan

Sorry att jag inte har skrivit på några dagar. Det har varit fullt upp med slutprov och slutprojekt i skolan. Men idag var sista klassen innan jul - och nånsin på BMCC. Jag är klar med mina två första år på college!

Imorgon flyger jag till Sverige. Jag landar på lördag och stannar i Stockholm över natten och flyger till Luleå på söndag, hem till Hundsjö för att pynta gran, dricka glögg och vara lat med familjen!

Alla vänner i Sverige - vi måste se till att hinna ses... I Boden är jag fram till 9:e januari, i Stockholm fram till den 13:e. Vi hörs...


Santa Lucia FilippaFilippa: Jag vill vara Santa Lucia och jag ska vara Santa Lucia.

Monika: Jag vill också vara Lucia.

Filippa: Jag anmälde mig att bli Santa Lucia, men det blev inte så på grund av den mänskliga faktorn kan man säga.

Monika: Vi blev väldigt besvikna. Men sen kom vi på att vi kunde starta eget.

(...)

Monika: Nu ska vi bevisa varför ni ska hyra oss. Lyssna här själv på Santa Lucia Filippa.

Filippa: Hej. Intressen: jul, sång, kör, etc. Övrigt: är skicklig på att gå upp på morgonen. Otroligt tidigt. På morgonen.

Design : Ny kampanj för Match.com (3)

Då var det klart! Match.com har köpt dessa två sidor som jag designat. Yihoo!

Det är intressant för mig att lära mig mer om processen från start till färdig design. Här och här kan ni se vägen fram till dessa två "landing pages".

Match.com är även på väg att köpa en reklamsida som jag gjort till Facebook. Jag meddelar när jag vet mer...

 


Amy Winehouse : Love is a Losing GameOj så vackert!

Visste ni att...

Visste ni att när den tyska propaganda apparaten fick höra talas om Charlie Chaplin's film "Diktatorn", så ringde de upp Sveriges regering och bad dem stoppa filmen från att spela i Sverige - vilket de så gärna ställde upp på! Kanske inte en så viktig sak i sig, men det säger ändå något om hur "neutrala" vi var under andra världskriget...

Och dessutom har jag länge funderat över hur vi kan vara stolta över att vi var "neutrala" när land efter land invaderades och ett folkmord pågick rakt framför näsan på oss?!


Film : The Golden Compass / Superbad / Wal-Mart

Våra tre senaste filmer:

"The Golden Compass" med Nicole Kidman och Daniel Craig är en saga i stil med "Sagan om Ringen". Vad som lockade mig att se den är att den handlar om hur organiserad religion stjäl barnens själar och aktivt försöker stoppa människor från att se sanningen... Mäktigt, men inte mästerligt!

"Superbad" är ännu en komedi från teamet som gjorde "40 Year Old Virgin" och "Knocked Up". De verkar ta komedi på allvar om ni förstår hur jag menar. Den här filmen är rolig, och välspelad, men kanske inte lika bra som de andra två. Jag är nog helt enkelt inte tillräckligt "grabbig" för att hänga med på alla skämt. Absolut rolig dock...

"Wal-Mart - the High Cost of Low Price" är en dokumentär om världens största varuhuskedja. Låga priser, visst... Men hur? Jo, de betalar helt enkelt inte sina anställda dugliga löner och köper sina produkter från fabriker i Kina där folk knappt får sova mellan skiften. Vi har velat se den här filmen länge, och det var intressant att lära sig mer om ämnet... Men det är inte en så bra film. Det kändes lite som att se ett studentprojekt... Tyvärr.

  

It's beginning to look a lot like Christmas (2)

Jul vid Rockefeller Center

Måste vara ärlig och säga att jag INTE tagit den här bilden. Vår "inneboende" Cecilia tog den när vi passerade Rockefeller Center på väg hem hennes sista kväll i New York.

Design : Ny kampanj för Match.com (2)

Match.com har gett feedback på de design förslag jag gjorde åt dem i förra veckan (se här). Jag har letat nya bilder och gjort andra små förändringar. Bildkvaliteten är inte så bra eftersom vi inte har bestämt oss om vi slutgiltigt ska använda nåt av dessa foton och därför inte kopt dem högupplöst ännu. Imorgon presenteras dessa bilder för Match och så får vi se vad som händer sen...

 
  

Lägesrapport en svinkall dag

Vintern är här. Det snöade igårkväll igen. Vår "inneboende" har åkt hem efter en månad här i New York. Vi storstädade i helgen (sorry Cissi att du fick leva i smutsen) och tog fram adventsljusstaken och gjorde glögg. Sista terminen på BMCC närmar sig slutet. Det är bara 2 1/2 vecka kvar. Det har gått rätt fort egentligen. Paresh åker till Indien den 17:e. Jag flyger till Sverige den 21:a. På söndag är det luciafest hos svenskättlingarna John och Matt. Nästa lördag har vi biljetter till svenska kyrkans luciakonsert. Jag behöver träna! Lite svårt att hitta tid just nu bara. Jag har fortfarande inte pratat lön med Matt på Hanft Raboy, och han är i Boston den här veckan så det måste vänta ytterligare... Men jag har fått mitt temporära arbetstillstånd i alla fall. Jag har otroligt svårt att ta mig upp på mornarna. Jag sover lite för lite. Men allt är helt ok.

Första advent

Advent

Hemmagjord glögg (mer kryddor, mindre socker), pepparkakor, och snö! Ja, det snöade faktiskt i New York idag. Inte illa va? Första advent exakt enligt regelboken...

RSS 2.0