Grattis Birgitta!

Idag fyller Birgitta (Biggan, Biggs) år! Grattis från mig och Paresh!

Elin Lanto : Speak'n'Spell



Oj vad bra! Jag vet inget om Elin Lanto förutom att hon hade en halvtrist låt i Melodifestivalen förra året. Men detta är ju kanon!

Grattis Anna!

Dags att gratulera Anna Jansson som fyller år idag! Hurra!

Grattis Jack 1 år

image418

Igår fyllde Jack 1 år! Grattis från mig och Paresh.


Dans : Nrityagram Dance Ensemble

I love New York! Igårkväll såg vi Nrityagram Dance Ensemble på Joyce. De dansar Odissi, en tvåtusenårig danstradition från Paresh's hemstat Orissa. Jag blev så imponerad. Vilken extrem precision, scennärvaro och styrka dessa fem kvinnliga dansare besitter. Och då ska ni veta att det var urpremiär för ett nytt stycke beställt av Joyce. Underbart. Här kan ni se ett illa filmat stycke från någon annan föreställning med ensemblen.


Patrik Isaksson ut? Skojar ni?



Vilken otroligt trist final det kommer bli av Melodifestivalen i år! Christer Sjögren (WTF?), Amy Diamond, Rongedal (firmafest), Frida feat Headline... De enda som har nåt i finalen att göra egentligen är BWO och Sanna Nielsen.

Jag säger bara: Jurygrupper.


Melodifestivalen : tredje delfinalen

Jag fortsätter att tippa helt fel, men ger inte upp!

Om vi ska börja med vad som jag tror är enkelt att förutse den här veckan - de tre låtarna som åker ut direkt: Mickey Huskic - "Izdajice", Thérèse Andersson - "When You Need Me", och Frida Muranius feat. Headline - "Upp o hoppa".  De två finalplatserna borde också vara lätta att spika, men efter förra veckans "skräll" kan man väl inte vara säker på nåt...

Till final:
BWO : Lay Your Love On Me
Patrik Isaksson & Bandet : Under mitt tunna skinn

Till andra chansen:
Caracola :  Smiling in Love
Ainbusk : Jag saknar dig ibland

Patrik Isakssons låt verkar vara underbar. Jag är ju svag för hans svensktoppsrock. BWO är lite "tom tunna skramlar mest", och jag skulle hellre ha Eskobar till finalen, eller åtminstone till andra chansen istället för Caracola. Men så här tror jag resultatet kommer se ut. Tredje gången gillt kanske?

Andra chansen! Skojar ni?



Förra veckan röstades Christer Sjögren direkt till final och den här veckan tyckte svenska folket att två tokroliga farbröder i likadana röda kostymer var bättre än Johnson & Häggkvist! Skojar ni? Finalen kommer ju bli ett skämt! Inte ett ont ord om Sanna Nielsen dock! Hon var kanon!

Film : La Vie en Rose

Igårkväll såg vi den franska filmen "La Vie en Rose". Vilken härlig överraskning. Den var mycket, mycket bra! Marion Cotillard är briljant i rollen som Edith Piaf, och hon är nominerad till en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll. Trots att jag bara sett EN av hennes konkurrenter (Ellen Page i "Juno"), så hoppas jag hon får priset! Strålande, rörande och rent ekvilibristiskt skådespeleri. Det enda jag saknade var översättningar av sångtexterna. Jag förstår inte ett ord franska och hade gärna följt med i vad hon sjöng om. Speciellt när man vet att hennes musik är så uppskattad...

Vi är lediga här imorgon måndag for President's Day, och ska försöka se en film till då!


Melodifestival : andra delfinalen

Jag tippade rätt uselt förra veckan. Endast ett rätt av fyra: Amy Diamond till final. Trots att jag anade att Christer Sjögrens urusla låt skulle gå hem stugorna, så kunde jag inte föreställa mig att han skulle ta sig längre än till andra chansen. Shame on you, Sweden!

Det har sagts att den här veckan skulle vara det svagaste startfältet. Det har jag svårt att tro. Jag tycker sex av åtta låtar är helt ok inom sina genrer. Det är bara The Nicole's "Razborka" och Andra Generationen's "Kebabpizza Slivovitza" som inte håller måttet. Det gör det svårt att tippa utan att ha sett numren. Särskilt svårtippad är den andra finalplatsen. Den som Ola och Sanna Nielsen slåss om... Den som är bäst på scen och går genom rutan bäst kniper den platsen. Carola och Andreas går däremot självklart vidare till Globen!

Till final:
Johnson & Häggkvist : One Love
Ola : Love in Stereo

Till andra chansen:
Sanna Nielsen : Empty Room
Rongedal : Just a Minute

Lite önsketänkande kanske... Rongedal kommer se urlöjliga ut i fånigt synkad koreografi (vi fattar, ni är tvillingar, ni har samma kläder och kan röra er likadant), men deras låt är riktigt bra!

Spooky!

Thriller 25 Främling 25

Det här är så roligt!

25 år sedan fick jag två kasettband (japp, kasettband), som faktiskt förändrade mitt liv! Michael Jacksons "Thriller" (som fick mig att vilja bli dansare) och Carolas "Främling" (som fick mig att bli.... galen i Carola). Nu släpps dessa två album i jubileumsupplagor med extramaterial och tidigare osläppta låtar. Titta på omslagen: originalet med en guldram och "25" lagt till titeln. Skivorna släpps med bara en veckas mellanrum. "Främling" är Sveriges mest sålda album genom tiderna och "Thriller" är ju som bekant det mest sålda albumet i världen. Spooky!

Jag inser att även min galenskap firar 25 år i år! =)


Melodifestival : första delfinalen

Jag har lyssnat på låtarna som tävlar i melodifestivalen i Göteborg ikväll. Det är ett ganska jämnt starfält tycker jag, men här är mina tips:

Till final:
E-Type & The Poodles : Line of Fire
Amy Diamond : Thank You

Till andra chansen:
Velvet : Deja Vu
Christer Sjögren : I Love Europe

Detta är vad jag TROR händer. Om jag fick välja så skulle Christer Sjögren komma SIST, och Suzzie Tapper ta hans plats i andra chansen. Sedan skulle jag nog hellre ta Velvet direkt till final och låta E-Type och The Poodles ta omvägen via andra chansen. Men vi får väl se vad som händer...

Super Tuesday : Part 3

Paresh är i upplösningstillstånd. Det är superjämnt mellan Hillary och Barack. Nu har de räknat 15% av rösterna i Kalifornien som är en viktig delstat att vinna, och i nuläget leder Hillary med 55% mot Barack's 32%. Men Obama har verkligen vinden i ryggen. Han har seglat upp de senaste veckorna och har har tagit hem överrarskande många stater ikväll. Han höll precis tal på TV, och han är onekligen en fantastisk talare!

Som sagt, Paresh (som är 100% för Hillary) är riktigt nervos. Han vankar av och an och mumlar saker som "can you check online what's happening in Missouri?".

Nåja. Vi har i alla fall ätit semlor från Svenska Kyrkan.

Super Tuesday : Part 2

Hillary Rodham Clinton  har ordet:

Let me tell you what I have been telling voters across America. I am fully committed to the fair and equal treatment of LGBT Americans. For seven long years, the Bush Administration has tried to divide us - only seeing people who matter to them. It's been a government of the few, by the few, and for the few. And no community has been more invisible to this administration than the LGBT community. 

I will change that. The best evidence of what I will do as President is what I have already done. 

(...)

We have so much work to do. When I am President, we will work together to make sure that all Americans in committed relationships have equal benefits and that nothing stands in the way of loving couples who want to adopt children in need. We're going to expand our federal hate crimes legislation and pass the Employment Non-Discrimination Act and assure that they are both fully inclusive of sexual orientation and gender identity and expression. And finally, we will put an end to the failed policy of Don't Ask, Don't Tell. Courage, honor, patriotism and sacrifice ? the traits that define our men and women in uniform ? have nothing to do with sexual orientation. 

Läs hela inlägget här

Grattis!

Stort Grattis till Cecilia Enberg som fyller år idag!

Super Tuesday : Part 1

Paresh har gått till vallokalen. Idag kan det avgöras vilka som blir Demokraternas och Republikanernas presidentkandidater. På Demokraternas sida står det mellan Clinton och Obama, på Republikanernas sida mellan McCain och Romney. Litet försprång sägs Clinton och McCain ha, men tydligen kommer det bli en riktig nagelbitare.

När jag tänkte på att Paresh skulle rösta idag, slog det mig; undrar när jag kommer kunna rösta i ett presidentsval i USA för första gången? I nästa val, om fyra år? Nej, det är omöjligt. Valet efter det, om åtta år? Ja, kanske, men då måste verkligen hela processen med arbetstillstånd, green-card och medborgarskap flyta på problemfritt. Om jag bestämmer mig för att plugga två år till är det nog inte möjligt. Om tolv år då? Ja, då borde jag kunna rösta här. Men tolv år är väldigt långt bort. Då har de hunnit byta president minst två ganger. Och USA är antagligen inte längre världens mäktigaste land. Då har blickarna vänts mot Kina och Indien.

The Swedish Wonder!



Jag har satt ihop en spellista i iPoden med fantastisk svensk musik!

Shout Out Louds : Tonight I Have To Leave It
Robyn (with Kleerup) : With Every Heartbeat
Robyn : Be Mine!
Adam Tensta : My Cool
Adam Tensta : They Wanna Know
Juvelen : Watch Your Step
Juvelen : Hanna
Moneybrother : Guess Who's Gonna Get Some Tonight
Salem Al Fakir : Good Song
Salem Al Fakir : It's True
The Cardigans : Don't Blame Your Daughter (Diamonds)

Jag lyssnar mycket på Johnson & Häggkvists "Lucky Star" också (så klart), men jag har alltid haft problem med att blanda Carolas musik med andras. Det funkar liksom inte...

History in the making

Obama / Clinton

Så var de bara två. Barak Obama och Hillary Clinton är "finalisterna" om positionen som the Democratic Party's presidentkandidat. Vad som än händer nu, är detta historiskt. Aldrig tidigare har en presidentkandidat i USA varit svart eller kvinna. Ett stort steg i rätt riktning.

Hemma hos oss håller vi på Hillary, men det måste erkännas att båda skulle bli fantastiska presidenter.

Ikväll debatterade Obama och Clinton på CNN, och jag fick (blödig som jag är) tårar i ögonen. Visst tävlar de mot varandra, men de attackerade inte varandra utan nickade ofta instämmande åt varandras inlägg. Hillary till och med applåderade åt Obama vid ett tillfälle. När de tillfrågades om de skulle kunna tänka sig att ställa upp som den andres vicepresidentkandidat hade de bara positiva saker att säga. Publikens jubel ville aldrig ta slut... Vilket dreamteam de skulle vara!

Detta i kontrast mot the Republican Party's kandidater John McCain och Mitt Romney som var i luven på varandra i direktsändning häromkvällen. McCain kommer med all säkerhet knipa republikanernas presidentkandidat post. Men vad hjälper det när det med all säkerhet blir en demokrat som vinner valet i november! Att sedan majoriteten av deras kandidater inte tror på evolutionen är en annan sak...

Härligt att få uppleva history in the making!

RSS 2.0