Film : Vitus


Det var länge sedan vi såg en riktigt bra film, det har blivit många dumma komedier på sista tiden (det blir tydligen så när man närmar sig presidentval och ekonomin kraschar...), men igår såg vi en väldigt bra schweizisk film: "Vitus". Den var Oscarsnominerad 2006 och handlar om ett så kallat underbarn som försöker frigöra sig från alla högt ställda förväntningar. Väldigt bra, rolig, vacker och sorglig film!Stort grattis

Stort grattis till Åsa och Mimmi som blev föräldrar igår! Det är så stort! Vi ser fram emot att träffa er lilla tjej... och den utlovade bloggen!

Monsun på Manhattan 

Se fler och större bilder på min Flickr sida.

Obama = Superman?


Lee på jobbet såg den här nästan två meter höga bilden i närheten där han bor. Imponerande! Jag föreslog att han (som är en duktig illustratör) skulle göra en mindre bild av McCain som Lex Luthor och klistra upp intill...

Foto : Cykling förbjuden / före och efterHalva nöjet med foto för mig är vad man kan göra med bilderna i Photoshop. En "riktig" fotograf skulle kanske inte hålla med! =) Här är bilden som jag lade upp igår som den såg ut direkt ur kameran och efter jag manipulerat den - ändrat färger, ljus och stämning.

Se fler och större bilder på min Flickr sida.

Foton : Manhattan i september    

Se större bilder på min Flickr sida.

Nordpolen : Skimret


Foto : Canal StreetCanal Street är stressigt och fullpackat. Ofta promenerar jag på vägen istället för på trottoaren för att slippa trängas med turister och försäljare som naturligtvis inte alls har bråttom när jag försöker komma i tid till jobbet på morgonen. Canal Street är belägen i utkanten av China Town och är full av små butiker som säljer I LOVE NY T-shirts, kopior på designer klockor och handväskor, parfymer och sneakers. Denna blanding och stress försökte jag fånga i den här bilden som jag tog på vägen hem från jobbet och sedan manipulerade i photoshop.

Se större bilder på min Flickr sida.

Tack mr PittSånt har uppmärksammas i USA, och själva uppmärksamheten kan göra mer nytta än pengarna Brad Pitt donerat till kampen att behålla samkönade äktenskap i Kalifornien. Naturligtvis finns det grupper som vill stoppa lagen som trädde i kraft tidigare i år, och i samband med presidentvalet i november får medborgarna i Kalifornien även rösta i den här frågan.

Då donerar Brad Pitt $100,000 och skriver:

"Because no one has the right to deny another their life, even though they disagree with it, because everyone has the right to live the life they so desire if it doesn't harm another and because discrimination has no place in America, my vote will be for equality and against Proposition 8."

Foto : Färgstark husväggGick en vända i Tribeca och fotade lite innan jag åkte hem från jobbet ikväll. Jag önskar jag hade mer tid att fota, det finns så mycket jag skulle vilja experimentera med och övning ger ju färdighet sägs det...

Se större bilder på min Flickr sida.

Design : Anystream + VoxantHär kommer en design som jag jobbar på just nu, mest som en påminnelse om att jag ofta uppdaterar min nya portfolio. Besök den regelbundet! =)

Länk: Min portfolio

Foto : Promenad över Brooklyn Bridge  

Se större bilder på min Flickr sida.

SNL : Palin & ClintonEn picture perfect Tina Fey som ultrakonservativa vicepresident kandidaten Sarah Palin och Amy Poehler som Hillary Clinton i en sketch från lördagens Saturday Night Live.

Sarah Palin: So in the next six weeks I'd like the media to be vigilent for sexist behavior...

Hillary Clinton: Although it's never sexist to question a female politician's credentials. Please, ask this one about dinasours. In conclusion, I invite the media to grow a pair. And if you can't, I will lend you mine.

Foto : Fler bilder från Mexico City                


Foto : Mexico CityEn av de häftigaste upplevelserna i Mexico City var att besöka Aztek tempelpyramiderna i Teotihuacan. Riktigt så här dåligt väder var det inte, jag har manipulerat bilderna i Photoshop. Fler bilder kommer...

 

Se fler bilder på min Flickr sida.

Matt Damon tells it like it is!Äntligen säger NÅGON nåt om hur absurt det är att Sarah Palin helt plötsligt seglat upp och blivit amerikanska valets nya gullegris. Hoppas trenden fortsätter!

Ny portfolioNu har jag lagt upp min nya portfolio på kennethjansson.com. Där kan ni se mina design projekt, foton och läsa min design blogg.

Länk: Min nya portfolio

Adam Tensta feat. Eboi : Dopeboy


Jobbar på en söndag

Igår regnade det hundar och katter hela dagen. Idag är det toppenväder, men då måste jag jobba hela dagen och Paresh åker iväg för en veckas jobb... Trist söndag!

Sommar i P1

Puh. Nu har jag lyssnat på alla årets sommarpratare. Njae, inte riktigt alla. Jag klarade inte av Peter Wallenberg ("Vi vill tjäna så mycket pengar som möjligt för att kunna hjälpa så många andra som möjligt". Yeah right!) och Hasse Wallman (pratade som om han var med i en pilsnerfilm från 30-talet). Och det var inte helt enkelt att ta sig igenom Tina Nordströms ("Jamen ni hör ju själva, jag är ju helt galen") och Måns Zelmerlöfs program heller.

Jag hittade inte så många guldkorn bland årets program, men Robyns, Martina Lowdens, Pernilla Augusts, Mia & Klaras och Mikael Tornvings program var väl värda att lyssna på. Till min stora förvåning tyckte jag väldigt mycket om David Batras program som handlade om hans flickvän och deras desperata försök att bli gravida. Väldigt intressant, intimt, varmt, sorgligt, och välskrivet tycker jag! Jag grät till och med en skvätt!

Man kan lyssna på David Batras (och alla andras) program här.

Design : Insiders' Guide (TV spot)


Jag har helt glömt att lägga upp den här reklamfilmen för Match.com's "Insiders' Guide'. Filmen är helt baserad på min online design så jag rycker till varenda gång jag ser den på TV. American TV that is! =) Tyvärr hittar jag ingen i hi-def, så den här får duga. 

Looptroop Rockers (feat Timbuktu) : Naïve


Maskinen : Segertåget


Min gudson LoveLove, Catharina, Jonas och jag badar i Stockholm i slutet av juli. Se större bilder på min Flickr sida.

  

Tillbaka från Mexico City

Ikväll kom vi tillbaka från Mexico City. Det blev en jättebra resa! Jag återkommer med bilder så småningom... Jag ligger lite efter - har inte lagt upp alla Sverigebilder ännu...

RSS 2.0