Tillbaka i New York

Efter två sköna veckor i Sverige är jag nu tillbaka i New York och jobbade första dagen igår. Jag ska dock försöka behålla lugnet i kroppen så länge jag kan...

Jag lovar att lägga upp bilder så snart jag hinner.

Dags för semester i Sverige

Ikväll efter jobbet flyger jag och Paresh till Sverige på semester. Vi landar på Arlanda i övermorgon, och då kommer Cecilia och Stefan dit och håller oss sällskap tills vi flyger vidare till Luleå. Paresh stannar i en vecka då vi ska försöka hinna med så mycket som möjligt; träffa nya familjemedlemmen Lukas, fira pappas födelsedag, möta våra guddöttrar Lykke och Lotus. Jag stannar några dagar längre och sedan flyger jag till Stockholm för att under några dagar träffa alla vänner och gudsonen Love! Jag önskar jag kunde stanna längre både uppe i Boden med familjen och i Stockholm med vännerna. Men två veckors semester är allt jag har! Ni är lyckligt lottade i Sverige. Glöm inte det!


Film : Helvetica / ArthTänk att en dokumentär om ett typsnitt kan vara så fascinerande! Jag har länge velat se "Helvetica" för jag är väldigt förtjust i den här perioden (Swiss Style) av design. Stramt och enkelt. I filmen möter man både designers som är helsålda på Helvetica och de som verkligen avskyr allt som modernistisk grafisk design står for. Jätteintressant. Och jag tror alla kan uppskatta den, inte bara vi som jobbar inom branchen.

Nyligen såg vi även "Arth", en indisk film som jag först blev lite tveksam till. Jag hade ingen aning om vad den skulle handla om, och när den kvinnliga huvudrollen börjar svärma för sina man som bedrar och ljuger för henne, var jag redo att sluta titta. Men efter ett tag börjar man forstå vad de försöker säga. Det är en riktigt feministisk film, om än på ett sätt som kan kännas lite förlegat för oss jämställda svenskar. Men man kan inte annat att uppskatta att de försöker förändra kvinnors situation i Indien. Ett litet steg i taget.

 

Lady GaGa : Just Dance


Film : Charlie Wilson's War / Lions For Lambs / Recount

Tre filmer om amerikansk politik:

"Charlie Wilson's War" var en total överraskning och har betydligt mer substans än man först kan tro med en rollista som inkluderar Tom Hanks och Julia Roberts. Filmen bygger på en sann historia om en rätt aningslös kongressman från Texas som blir indragen i en historia som har förgreningar ända in i USA's invasion av Afganistan 2001. Rekommenderas varmt. Extramaterialet på DVD'n innehåller dessutom en kort dokumentär om den riktige Charlie Wilson. Fascinating stuff!

"Lions For Lambs" däremot var en riktig besvikelse! Med skådespelare som Robert Redford, Meryl Streep och Tom Cruise i en film som bland annat kritiserar mediernas bevakning av Irakkriget (fyra historier berättas parallellt) förväntade jag mig ett högoktanigt drama... Men vilket pekoral! Hoppa över den har filmen som verkar ta för givet att ingen i publiken har läst en tidning de senaste sex åren!

Betalkanalen HBO har producerat "Recount", en film om presidentvalet 2000 då det i flera veckor efter valet var oklart huruvida George W. Bush eller Al Gore vunnit. Allt stod och föll med Florida där bara ett fåtal hundra röster skilde kandidaterna åt. Rösterna skulle räknas om och det blev ett politiskt spel på hög nivå. Det är intressant hur involverade filmen är trots vi alla vet hur den slutar! Grym film med fantastiska skådespelare. Laura Dern som Katherine Harris är en höjdare - ett riktigt elakt porträtt!


Broadway : Xanadu / August: Osage County

Magnus har varit hos oss på besök, och det betyder att jag och Paresh blivit äntligen tagit oss till Broadway! Vi kommer inte iväg speciellt ofta för egen maskin. Nu blev vi dessutom bjudna!

Först såg vi "Xanadu" som löst bygger på (och driver med) 80-tals kalkonfilm klassikern med Olivia Newton-John. Helt omotståndlig föreställning med många skratt. Sedan hade ju filmen några helt okej låtar också, som "I'm Alive" och "Xanadu".

Sedan såg vi prisbelönta pjäsen (fem Tony Awards och Pulitzerpriset) "August: Osage County". Många bra skådespelare, skickligt manus och många skratt bland all bedrövelse. Pjäsen handlar om en familj som tvingas konfrontera många hemligheter och tabun. Rekommenderas varmt för er som har chans att se den.

Magnus såg dessutom "Mary Poppins", "Gypsy", "Legally Blonde", och Monte Python's "Spamalot"... På en vecka!


SYTYCD '08 : Kherington & TwitchMin favorit från förra veckans avsnitt! Koreografi av fantastiska Mia Michaels.

Ett inlägg om sport? Really?Att skapa en ny kategori om sport är kanske att gå till överdrift, jag lär ju skriva i ämnet en gång vartannat år... Men vilken Wimbledon final det var igår! Vilka spelare. Vilken match. Vilken spänning. Vilken tapper förlorare. Vilken ödmjuk vinnare. Att se intervjuerna med Federer och Nadal direkt efter matchen var nära på lika inspirerande som själva spelet!

Film : Volver / A Guide to Recognizing Your SaintsTvå filmer. Ett mindre mästerverk och en trevlig bagatell.

Jag fullkomligt älskar Almodóvar's "Habla Con Ella" och är alltid lite nervös att jag ska bli besviken när jag ser något nytt av honom. Men han bländar varje gång. Senast var det i "La Mala Educación" med Gael García Bernal, och igår såg vi "Volver" med Penélope Cruz. Vilken film! Vilka vändningar den än tar så är man helt med och bara njuter. Utan att avslöja för mycket kan jag avslöja att titeln betyder "komma tillbaka".

I förra veckan såg vi "A Guide to Recognizing Your Saints", som jag absolut tyckte om, men som i jämförelse med "Volver" bleknar och känns mer som en trevlig bagatell. Något som båda filmerna har gemensamt är att man får se två kända skådespelare (Penélope Cruz och Shia LaBeouf) visa vad de går för. För mig är Cruz mest the latin beauty som dejtade Tom Cruise och LeBeouf snubben från "Transformers". Men i de här två filmerna visar de att de båda är bra skådespelare...

Se till att inte missa "Volver"!


SYTYCD '08 : Mark & ChelsieTänkte dela med mig av det bästa från nya säsongen av "So You Think You Can Dance". Det enda som är fel med det här numret är att Chelsea har fel kläder... Hur tänkte man där? Men det är underbar koreografi. Och se hennes inlevelse!

RSS 2.0