On a happier note...

...kan jag meddela att vi hade Pizza Day på jobbet idag! Om jag förstått saken rätt så ska de bjuda på pizza varje onsdag från och med nu! Och jag som inte kommit igång i gymet ännu! Det får bli mysbyxor på onsdagar! :)

Med risk för att bli tjatig...

Jag lyssnade på P1's "Godmorgon världen" där de diskuterade Kristdemokraternas dilemma kring frågan om könsneutrala äktenskap. Ska de svika den borgeliga alliansen (där övriga partier är för en lagändring) eller sina värdekonservativa väljare (som till stor utsträckning är emot)? Hur som helst., jag orkar inte bry mig om deras problem. Det där får de nog lov att reda ut så småningom!

Däremot kan jag tycka att det blir befängt att ett så litet parti som KD - som fick 6.6% av rösterna i valet 2006, men nu ligger på 3,4% i opinionsmätningar (SVT) - kan ligga som en bromskloss för ett lagforslag som ALLA andra partier i Riksdagen är positiva till. Dessutom har förslaget starkt stöd bland svenskarna. Drygt sju av tio svenskar vill att homosexuella ska få gifta sig (SVT).

Så vad väntar de på? Sverige är redo att låta homosexuella få ingå äktenskap! Vi ligger efter Canada, Holland, Belgien, Spanien, Sydafrika och vissa delstater i USA som alla har infört könsneutrala äktenskap (Wikipedia).

Låt inte religiös fanatism styra svensk politik!

Film : Juno / Hairspray

Igårkväll såg vi "Juno", en film som känns som en liten independent film men som går för fulla salonger och är nominerad till fyra Oscars; Bästa Film, Bästa Kvinnliga Huvudroll, Bästa Regi, Bästa Original Manus. Det är väl väldigt tveksamt om den har chans att vinna nåt av dessa priser, men det är en rolig, varm, film om en tonårstjej som blir gravid och hur hon, hennes "kille" (snarare ligg), hennes familj och ett par som vill adoptera hennes barn hanterar situationen! Härligt, härligt! Mycket vitsigt manus. Det är sällan man skrattar så här ofta åt en film...

Och ikväll såg vi "Hairspray" på DVD! Det är en otroligt underhållande musikal som vi njöt av på Broadway för nåt år sedan. Jag var inte helt säker på att man skulle kunna fånga energin i föreställningen på film och att man skulle gå igång på samma sätt när man sitter hemma i soffan en lat söndagkvall. Men jodå, jag fick gåshud och klappade takten! John Travolta är kanske inte helt lysande i rollen som hämmad överviktig kvinna, Amanda Bynes är lite blek i sin roll, och Michelle Pfeiffers karaktär var såå mycket bättre i Broadway versionen. Men på det hela taget är filmen medryckande och rolig!

 

Mer grattis!

Idag grattar vi Jonny! Hurra!

Grattis!

Stort grattis till systerdotter Camilla och kompis Åsa!

Heath Ledger och den extremkristna högern

Westboro Baptist Church vet varför Heath Ledger dog häromdagen. Det berodde på hans roll som homosexuell i filmen "Brokeback Mountain". Nu har de bestämt att de ska demonstrera på hans begravning. De är kända för att demonstrera på folks begravningar. Till exempel när någon med AIDS har avlidit, då står de där med sina "God Hates Fags" plakat. På deras websida (jag vill inte ens länka till skiten) skriver de bland annat:


"Heath Ledger thought it was great fun defying God Almighty and His plain word; to wit: God Hates Fags! & Fag-Enablers!"

"Heath Ledger is now in Hell, and has begun serving his eternal sentence there."

Må Gud förlåta dem!


Första veckan på jobbet

Nu är jag inne på andra veckan på nya jobbet på Hanft Raboy, och jag har så kul! Jag tror de som jobbat där ett tag tycker jag är aningen konstig som har så roligt i rätt pressade situationer. Jag kommer kanske känna likadant när någon nyanställd kommer och visslar på kontoret om nåt år. Visst är det stressigt ibland, och vi jobbar långa dagar, men det är otroligt roligt och lärorikt. De senaste dagarna har jag jobbat med Tuition Tree, en ny tjänst från Lending Tree där man ska kunna söka studielån online. Klockan fem idag skulle all design vara färdig att presenteras till kunden. Vi hann väl...helt ok i alla fall. Det fanns mer att önska om man säger så... Jag ska jobba med det här projektet åtminstone någon dag till...

Film : Oscars och Heath Ledger

När jag kollade in vilka skådespelare, filmer etc som blivit nominerade till Oscars i år, så blev jag påmind över hur stressigt jag och Paresh haft det på sistone. Vi som älskar film och brukar kunna diskutera när nomineringarna offentliggjorts: "Nej, inte den", "Varför blev inte den nominerad", "Den kommer ju garanterat att vinna". Men i år... Av de fem nomineringarna till Bästa Film har vi bara sett "Michael Clayton" (nominerad till sju priser), och den tyckte jag bara var sådär. Men Tilda Swayton fortjänar sin nominering i kategorin "Bästa Kvinnliga Biroll". Hon var otrolig! Men sen är det stopp. Vi har inte sett "Atonement", "Juno", "No Country For Old Men", eller "There Will Be Blood"... Men man får se det positivt - vilken DVD vår som väntar!

Pa tal om Oscars, tråkigt att Heath Ledger dog idag. Han spelade ju huvudrollen i filmen som borde vunnit Bästa Film för nåt år sedan - "Brokeback Mountain". Och han gjorde det med den äran!

Åsa och Mimmi!

Åsa och Mimmi

Dagen innan jag åkte tillbaka till New York hade jag äran och glädjen att vara Åsa's bestman när hon ingick i partnerskap (hu så torrt det låter, när ska vi få gifta oss som alla andra?) med sin Mimmi. Det var en liten, vacker ceremoni i kyrkan i Farsta där Åsa och Mimmi bor.

Efter att ha tagit hand om den lagliga aspekten med Maria Wetterstrand som vigselförättare (nu var jag där igen), hade de en välsignelseceremoni inne i kyrkan där Kajsa Grytt sjöng och Åsa fick sig ett gott skratt när nervositeten tog överhanden för en stund! Efter att ha firat med champagne hemma i deras lägenhet åt vi en fantastisk middag tillsammans; Åsa, Mimmi, jag och Ulf som var Mimmi's bestman.

Det var otroligt härligt att få vara med om ert bröllop (jag ger upp) och jag och Paresh önskar er all lycka!

Film : Innocent Voices

Filmen "Innocent voices" har legat här hemma sedan innan jul. Paresh har sett den (två gånger) och ville att jag skulle se den när han var bortrest. Jag har skjutit upp det otaliga gånger eftersom jag förstått att det är en film som får en att må uselt. Jag kan nu, när jag sett den konstatera att mina farhågor stämde! Filmen handlar om 11-årige Chava som lever i El Salvadro under inbördeskriget. Han fasar över att fylla 12 då armén hämtar alla pojkar för att tjäna som barnsoldater i kriget mot gerillan. Otroliga skådespelarinsatser från alla barn i filmen. På websidan kan man läsa mer om bakgrunden till filmen som är baserad på manusförfattarens egen barndom.


Fest med vänner i Stockholm

Party at Magnus' place

Min näst sista kväll i Stockholm (det blev inte så många den här gången) hade vi en liten fest med vänner, vin och fulpizza i Magnus lägenhet på Söder. En nyförlovad Carl-Olof, en sömnig Cicci, och lagom mycket prat om dans...

         

Adam Tensta : They Wanna KnowVisst hade jag hört talas om Adam Tensta, men inte riktigt brytt mig. Svensk hip-hop har inte varit rolig på så länge. Men oj, vilken glad overaskning! Det här är ju riktigt bra!

Jag borde köpt albumet innan jag lämnade Sverige.

Barnkalas i Bromma

Catharina och Jonas har flyttat till ett fantastiskt hus i Bromma. Perfekt plats att ha barnkalas (förutom alla trappor då). Kolla vilket gäng! Det poserades rätt friskt framför kameran! Love (min gudson) i rött, Iomi i blått och Valter i randig cardigan.

  

Jack 11 månader

ALLA var förkylda i omgångar när jag hemma i julas, så jag träffade familj och vänner alldeles för lite (en del inte alls). Men min systersdotterson Jack hann jag träffa några gånger i alla fall. Han är fantastiskt söt (kolla ögonen). I sommar får han en tremänning när Anna får sitt första barn! På bilderna ser ni Jack med sina mormorsföräldrar.

 

Nu ska här bloggas!

Det har varit lite segt med bloggandet på sistone! Men nu, när jag är tillbaka i New York, har jobbat första veckan på nya jobbet, och är på bättringsvägen efter en seg förkylning, ska jag försöka komma igång igen...

So here we go!

RSS 2.0