José González live på lördagParesh köpte just biljetter till José González live på Music Hall of Williamsburg på lördag.
Yey!

Design : Fjärde veckan på mitt internship

Banner Chemistry

Detta är ett axplock av vad jag jobbat med den här veckan på praktiken. De ringde och bad mig komma i även på söndagen förra veckan eftersom en presentation skulle göras i måndags och de behövde fler designers för att hinna klart med allt (översta bilden).

 

Musik : iPod shuffle

Magnetic Fields : I Wish I Had an Evil Twin
Ratata : Ge inte upp
India.Arie : The Truth
E.S.T. : Serenade for the Renegade
Stevie Wonder : I Wish
Carola : Radiate
Scissor Sisters : Music is the Victim
Prince : If I Was Your Girlfriend

Babysim

Jack badar

Min systersdotterson Jack ska borja på babysim, mamma på datorkurs, och jag går på college vid 37 års ålder... Somliga börjar tidigt, andra sent...

 

Embee ft José González : Send Someone AwayHur har jag kunnat missa den här!? Underbart!

Välkommen till världen Nina

Peter och Nina

Peter och Birgitta blev föräldrar häromdagen, till en flicka som ska heta Nina. Peter skriver "Nina äter, bajjar och sover precis som hon ska och lindar papsen runt lillfingret med blott en blick..!"

Stort grattis!

Foto : Indien

Foto : India

  

Se fler av mina bilder på Flickr.

Film : An Unreasonable Man / Pan's Labyrinth

Häromveckan såg vi dokumentären "An Unreasonable Man" om politikern Ralph Nader som enligt vissa (och den här filmen) är en rakryggad hjälte, medan andra ser honom som en egocentriker som kostade Demokraterna presidentvalen 2000 och 2004 (båda gångerna vann Bush). Visst var det intressant att lära sig mer om allt Nader gjort sedan 60-talet, men filmen är lite för mycket av en PR-film för att vara riktigt bra.

Ikväll såg vi den vackra och grymma "Pan's Labyrinth". En saga för vuxna med en otrolig historia, och fantastiskt vackert filmad. Se den!

 

Design : Tredje veckan på mitt internship

Match.com banner Match.com banner

Det här är två exempel på banners jag jobbar på för match.com. Jag har gjort dessa från "scratch" (bilderna och logorna fanns så klart redan). Båda banners kommer vara animerade i flash och ha fyra olika bilder som växlar, och sökfunktionen kommer så klart fungera...

Chemistry banner Chemistry banner 

Sedan har jag också jobbat för match.com's rivaler chemistry.com. De är lite mer "edgy" i sin framtoning. Jag har gjort en hel rad såna här bilder. Två blev godkända, den första här ovan, och en som jag inte tyckte så mycket om själv. Dessa ska också animeras i flash.

I'm having so much fun!


Musik : iPod shuffle

Jony Mitchell : Harry's House / Centerpiece
Cat Stevens : The Wind
Coldplay : White Shadows
The Beatles : Tomorrow Never Knows
Stina Nordenstam : Parliament Square
Carola : The Light
Björk : Big Time Sensuality
Chet Baker : It's Always You
Lauryn Hill : Everything is Everything

Foto : Helig flod

Holy river

Utanför Allahbad, Indien, december 2004
Se fler av mina bilder på Flickr.

Ny websida : GDE&T

Greenberg Dauber Epstein & Tucker

Ny websida: greenbergdauber.com

Davids födelsedag

Davids birthday party

Igårkväll firade vi David som fyllde år i fredags.

                

Foto : Jordglob

Foto : Globe

Se fler av mina bilder på Flickr.

Design : Match.com banners

Match.com banner

De första dagarna på mitt internship fick jag mest göra justeringar och finputs på redan befintliga projekt, allt efter kundens önskemål. Men i veckan fick jag göra mina första egna banners för match.com. Ser kanske inte ut som mycket, men det var kul för mig att se hela processen. Jag jobbade med en copywriter och fick input både från min supervisor och direkt från kunden. Det gjordes ett tiotal olika varianter innan dessa två slutligen fick godkänt.

Match.com banner

Bok : Duck City

Åsa hade skickat ett paket när jag fyllde år för några veckor sedan. Två pocketböcker som hon har rekommenderat mig att läsa (plus en diskborste).

Lena Andersson's "Duck City" är en satir över USA där alla karaktärer lånat drag från Kalle Anka & co. Jag gillade den och lade den inte ifrån mig långa stunder. När jag dessutom förstod att det var samma Lena Andersson som gjorde mitt all-time-favorite sommarprogram i P1 (hon pratade om hur Jesus inte alls framställs som en speciellt god människa i Nya Testamentet), så blev jag lite extra glad!


Foto : Mina foton på Flickr

Ripped poster

Det här är bilden jag tog när Åsa tog bilden på mig som ni ser ovan...
Jag har lagt upp den och en rad andra bilder i storformat på Flickr.

Zurich

Zurich August 2007

Mot slutet av min Sverige-vistelse åkte jag ned fem dagar till Zurich där Paresh jobbat sedan slutet av juni. Det var fem soliga, härliga dagar, med bad, vandring i berg, cykelfärder och god mat!


Grillfest hos Cissi och Stefan

Grillfest hos Cissi och Stefan

Efter Pride firandet promenerade vi hem till Cissi och Stefan där vi hade en perfekt grillkväll...

     

Pride 2007 : Space Invaders Against Homophobia

Pride 2007

Vi hann inte uppleva så mycket av Stockholm Pride 2007, men tog en fika med vänner så vi kunde titta på paraden i alla fall! Jag skulle inte ha nåt emot att ha en likadan t-shirt som Love...

          

Barnkalas

Barnkalas

Vår andra dag i Stockholm hade vi bjudit in Love, Valter och Iomi (med föräldrar) på lunch! Stunder som dessa kan få en att 1. fundera över varför man bor så långt bort från alla vänner 2. fundera över om man skulle klara av att vara förälder. Det var jättemysigt! Let's do it again next summer!

   

Svettigt...

Jag har klarat av mina två första dagar på praktiken!

De verkar lita på mig i alla fall! "Kan du ha det klart om en halvtimme?", "Skickar du över det till kunden sen?". Va, ska ingen godkänna det först? Tydligen inte...

Det är utmanande, spännande, nervöst och lite svettigt! Jag liksom bara väntar på att nån ska bli fly förbannad över nåt kreativt beslut jag fattat och redan skickat iväg... Men, härligt att de litar på mig! I veckan har jag jobbat på flash banners för match.com och justeringar i webdesignen för ett nytt online network som heter Echo 360.

En termin på det här stället kommer lära mig mer än alla terminer i skolbänken!


Love spelar bandy

Love spelar bandy

Den här gången tyckte inte Love det var så läskigt när vi kom och hälsade på, även om tungan hängde ute ibland (ett ovanligt uttryck för oro?) och mammas bröst var en ständig källa för trygghet... Dessa bilder är tagna bara efter en liten stund efter att vi träffades.

Lekplatsen i Vasaparken är grym! För stora och små...

        

Första dagen på praktiken

Idag är första dagen på min praktik på Hanft Raboy and Partners. Jag ska jobba där två dagar i veckan hela hösten...


Mats & Veronicas sommarstuga

Mats & Veronicas sommarstuga

Mats och Veronica har köpt en kanonfin sommarstuga strax utanför Boden. Dumt nog tog jag ingen bild på själva stugan, men väl på utsikten. Det blev en av hemmavistelsens sista fika.

    

Film : Vanaja / Notes on a Scandal

Vi har sett två helt fantastiska filmer i helgen! I lördags såg vi "Vanaja", en debutfilm av Rajnesh Domalpalli. Filmen är hans examensarbete från Columbia Film School och har vunnit flera internationalla filmpriser. Ingen i filmen hade tidigare erfarenhet av skådespeleri (läs gärna mer om deras liv på filmens websida) och de repeterade ett år i ett garage innan de kunde börja inspelningarna. Regissören och den unga huvudrollsinnehavaren var på plats och svarade på frågor efter filmen! Det var verkligen en upplevelse, jag blev mycket rörd över hela projektet!

Igår, söndag såg vi Cate Blanchett och Judi Dench i "Notes on a Scandal" på DVD. Vilken film! Vilket skådespeleri! Jag satt med gåshud mest hela tiden... Dramatik och härlig musik av Phillip Glass!

 

Mina två senaste böcker

I sommar har jag läst Jens Lapidus' "Snabba cash" och Stieg Larsson's "Män som hatar kvinnor" och blev fascinerad av dem båda! Rekommenderad läsning. Välskrivet och spännande! Jag har en liten hög med olästa svenska pockets på nattduksbordet! Hoppas skolan och jobbet inte sätter punkt för läsandet nu...

 

RSS 2.0