Pride i New York CityIgår var det Pride parad i New York. Borgmästaren Michael Bloomberg, senatorn Chuck Schumer och nye guvernören David Paterson var alla delaktiga. Först var det stekhet sol och sedan kom ett störtregn utan like, så all heder till alla som tappert promenerade genom Manhattan. Många av dem på skyhöga klackar...

Jag tror de flesta New York bor håller med om att detta den roligaste festivalen i New York. Man ser bara glada människor på gatorna. Gamla, unga, heteros och homos.

Bild från New York Times

Muxtape : Girl Talk

Häromdagen fick jag ett grymt album av en kille på jobbet; Girl Talk's "Don't Feed the Animals". Albumet består av 14 spår men allt sitter ihop som ett enda långt partyspår. När man sitter ensam kvar på jobbet vid 22-tiden på kvällarna är detta mer effektivt än mängder av koffein!

Lyssna på "Give Me a Beat" på min Muxtape sida

Hela albumet innehåller hundratals samplingar från olika genrar (Michael Jackson, The Beach Boys, Sinaed O'Connor, Ace of Base och Peter Björn & John för att nämna några). Bara det här spåret innehåller samplingar från följande låtar:

E-40 feat. Lil Jon
"Turf Drop" / Styx "Renegade" / Dr. Dre "Bitches Ain't Shit" / Janet Jackson "Nasty" / Jane Child "Don't Wanna Fall in Love" / Carole King "It's Too Late" / Birdman "100 Million" / Timbaland "Give It to Me" / Snap! "The Power" / Britney Spears "Gimme More" / Air "Sexy Boy" / Lloyd feat. Ludacris "How We Do It (Around My Way)" / Madonna feat. Justin Timberlake "4 Minutes" / Timbaland "Drop" / Schooly D "Gucci Time" / Cheryl Lynn "Got to Be Real" / Tom Petty "American Girl" / Good Charlotte "Lifestyles of the Rich & Famous" / Of Montreal "Gronlandic Edit" / Ali feat. St. Lunatics "Breathe In, Breathe Out" / Prince "Kiss" / Jennifer Lopez "Play" / Ice Cube "AmeriKKKa's Most Wanted" / Hot Chocolate "Every 1's a Winner" / Daft Punk "Face to Face"

Midsommar i Battery Park

Har är foton från vårt midsommarfirande i Battery Park. Klicka för större bilder.
Pay TV : Fashion ReportOj vad bra! Grattis Håkan!

Disco and kitch is out
Electro and glitch is in
Saving the planet is out
Being very rich is in again
Haute couture is out
Torture is very in
Glamour and Dior is out
Going to war is in again

Fashion report - Ahaaa
To know fashion is a sport you gotta be smart
Fashion report - Ahaaa
To know fashion is an important art

Decadence is out
Ignorance is in
Self defence is out
Cause attack is back - its in again
Revolution is out
Air pollition is in
Evolution is out
Prostitution is in again

Fashion report - Ahaaa
To know fashion is a sport you gotta be smart
Fashion report - Ahaaa
To know fashion is an important art

Passion is very out
Anti fashion is in
Compassion is totally out
Cash is in, its king again
The loving God is out
Jihad is very very in
Just to live and then die is out
To commit suicide is in again

Fashion report - Ahaaa
To know fashion is a sport you gotta be smart
Fashion report - Ahaaa
To know fashion is an important art

Bilder från Academic Excellence Awards

Har är två bilder från The Academic Excellence Awards på mitt college.

 

Coldplay : Violet HillSå går det när man blir för stora... Coldplay är numera ett allmänt hatobjekt bland många kag känner, men jag gillar deras dramatiska, bombastiska soft-rock! Igår släpptes "Viva La Vida" i USA och jag har inte riktigt hunnit lyssna in mig ännu, men det jag hört så långt låter bra! De kanske aldrig kommer toppa "A Rush of Blood to the Head", men ändå...

Hans Wiklund om "Sex and the City"

Det är lustigt hur lätt man kan glömma sina ideal...

Jag ska erkänna att jag funderat på att gå och se nya "Sex and the City" filmen som dum underhållning någon dag efter en lång vecka på jobbet. Dessutom har jag vänner som sett den och verkligen tyckte om den... Men när jag läste Hans Wiklund's uttalande i Aftonbladet blev det som en väckarklocka!

"Brudar som gillar 'Sex and the city' bidrar till att kasta tillbaka jämlikhetssträvan hundra år tillbaka i tiden med de här löjliga Louis Vuitton prinsess-idealen. Och så tycker jag fan att om man är tjej och tycker det här är bra, då är man värd halva männens löner, inte en krona till", hade Wiklund tydligen sagt i en radiointervju häromdagen.

Och jag kan inte annat än skriva under (även om Wiklund naturligtvis överdriver en hel del för att skapa diskussion). Visst bjuder "Sex and the City" på en del skratt, men man kan ju inte annat än hålla med om att de verkligen fördummar kvinnor och gör allt de kan för att ställa klockan tillbaka ett decennium eller två, och när kvinnor själva sväljer betet hook, line and sinker, kan man ju inte annat än beklaga...

Ni måste höja era röster för att höras!

Läs artikeln här

Äntligen

I måndags fick de då äntligen gifta sig med varandra; Del Martin, 87 och Phyllis Lyon, 84 som varit ett par i mer än ett halvsekel. Vigseln förrättades av San Francisco's borgmästare Gavin Newsom som är en hjälte i sammanhanget. Han har i flera år gått emot sin familj och kyrka för att kämpa för homosexuellas rätt att ingå äktenskap!

Martin och Lyon är så klart också hjältar. Klicka här för att läsa mer om dem.

Sin vana trogna stod de religiösa fanatikerna utanför stadshuset och protesterade. Hoppas att deras okvädsord inte förstörde dagen för det nygifta paret!


Film : The VisitorVi går inte på bio alls lika ofta längre, men ikväll såg vi en fantastisk film; "The Visitor" av regissören som gjorde den finfina  "The Station Agent" för några år sedan. "The Visitor" handlar om en man som kommer till sin övernattningslägenhet i New York och finner där två illegala invandrare som kommer förändra hans liv. Vilken fingertoppskänsla! Så varm, så mänsklig, så sorglig... Se den om ni har tillfälle!


Hemresan bokad och klar

Nu har jag bokat sommarbiljetterna hem till Sverige. Jag och Paresh landar i Stockholm den 16 juli, och flyger direkt vidare till Luleå där Paresh stannar i en vecka och jag några dagar längre. Jag flyger till Stockholm den 26 juli och stannar där i två, tre dagar. Det kommer kännas kort, men det är all semester jag får i år...

Familjen : Det snurrar i min skalleJamen kolla videon! Helt fantastisk! Missa inte extasdansen och den äldre damen som körar!

Muxtape [10 juni]

N*E*R*D : Everyone Nose (All the Girls Standing In the Line for the Bathroom)
Robyn : Cobrastyle
Yelle : Je veux te voir
Adam Tensta feat. Eboi : Dopeboy
Kanye West : Stronger
Madonna feat. Justin Timberlake : 4 Minutes (Junkie XL Remix Edit)
Justice : Phantom II (Boys Noize Unreleased Turbine Mix)
Embee feat. José González : Send Someone Away
Kleerup feat. Titiyo : Longing for Lullabies
The Kooks : Shine On

Lyssna här


Academic Excellence Awards från BMCC

Jag hoppade över att gå på min graduation på BMCC. Jag sparar hellre det firandet tills jag pluggat mina nästkommande två år (om det nu blir så). Men däremot gick jag på en ceremoni den 27 maj där jag fick två priser för goda akademiska studier. Det ni!

 

Lykke fick pris...Lykke - "vår" tjej som bor i Kina - fick pris i skolan häromdagen för sin förmåga att acceptera kulturskillnader och göra en skillnad i sin kontakt med andra barn!

Motiveringen till priset lyder: "The awards are given to students who accept and embrace the diversity of cultures, who strive to learn about the world around them and who 'make a difference' in the way they interact with others". =)

Grattis!

Peter och NinaTack Peter för att du håller oss uppdaterade med email och bilder. Det uppskattas ska du veta! Snacka om blåögd! Vilken liten sötnos...

Bat For Lashes : What's a Girl To Do?


Clinton drar sig ur...

När jag skrev om Hillary Clinton häromdagen var jag rätt irriterad på henne. Egentligen hade jag allra helst sett henne som USA's nästa president, men nu vann ju Barack Obama primärvalen och då tyckte jag det var konstigt att hon fortsatte kandidera...

Nu har hon precis avslutat sitt tal i Washington där hon meddelade att hon drar sig ur kampanjen och ger Barack Obama sitt fulla stöd och bad sina supporters göra det samma. Vilket tal hon gav! Både jag och Paresh blev rätt tagna. När hon pratade om att vara kvinna i presidentkampanjen och om det glastak som numera har 18 miljoner sprickor (så många som röstat på henne i primärvalen) så fick man en känsla för hur all världens kvinnor upplever sin vardag - man kan inte förvänta sig att nå ända fram, men får vara glad över framstegen... Så tråkigt! Och så förbannat orättvist!

Efter talet kom Hillarys mamma (som föddes innan kvinnor fick rösträtt i USA), dotter Chelsea och make Bill upp på scenen. Bill tog hennes axlar, tittade henne i ögonen och sa bara: "Wow!".  Då var tårarna nära...

Jag blödig? =)

"Fy fan va vi e bra"Grattis till Therese som tog studenten igår!

Obama har vunnit över Clinton - eller..?

För att bli sitt partis presidentkandidat måste man vinna ett visst antal delegater (2118 i det Demokratiska partiet), och igårkväll blev det då slutligen klart att Barack Obama passerat den gränsen (2154 mot Clintons 1923). I hans tal efter de två sista primärvalen igårkväll så gjorde han det klart att han nu ser sig själv som sitt partis kandidat.

Men Hillary Clinton ger inte upp... Trots att hon enligt alla regler har förlorat. Jag hade gärna sett Clinton som vinnare, men hon måste ju acceptera resultatet. Nu känns det väldigt konstigt att hon inte drar sig ur kampen och ödmjukt gratulerar Obama till vinsten. Som en kommentator på CNN sade igårkväll; de många svarta väljare som röstat fram Obama måste tycka att Clintons val att bestrida hans seger är ett ordentligt slag i ansiktet. Som om deras röster inte skulle räknas...

Hur som helst, det dröjer nog bara några dagar innan Clinton slutligen drar sig ur kampanjen. Tråkigt, visst, men nu måste Demokraterna sikta in sig på att vinna presidentvalet i höst.


La Musique Française

Titta vad mycket bra fransk musik jag hittat på sistone:Yelle : Je Veux Te Voir // Det här albumet spelas mycket på jobbet. Det dröjde inte länge innan jag började gnola på låtarna på väg hem, så nu har jag köpt albumet... Mycket bra!Julien Doré : Les limites // Tydligen en vinnare av Franska Idol eller någon liknande tävling. Men låten (och videon) är rätt originell och inte alls vad man väntar sig av en Idol-vinnare. Det finns (minst) tre olika videor till låten - kolla in på YouTube.Cocoon : On My Way // En nyupptäckt för mig. Låten som jag hittade som video är inte den bästa på albumet. Kolla upp dem på iTunes.

Ny klocka

Ny klocka

Det är långt mellan varven när jag köper klocka. Just därför är det så jobbigt att bestämma sig för vad man ska köpa. Jag har kollat runt i flera veckor nu, men idag slog jag till - en enkel och klassisk modell från Kenneth Cole. Vad tycks? Jag är lite nervös att jag ska tycka att den är för "uppklädd" till vardags. Jag som jämt går i jeans och sneakers...

Arbetstillstånd?

Så idag hade jag äntligen ett samtal med min chef om de skulle vara intresserade att "sponsra" mitt amerikanska arbetstillstånd. Jag har skjutit på det en del för att jag velat att han skulle få en chans att se "vad jag går för". Lite nervös var jag nog, men det gick bra - de ska börja undersöka möjligheterna att ansöka om ett arbetstillstånd åt mig på en gång eftersom det kan ta sin tid.

Phew!

The Kooks : Shine On


RSS 2.0