Film : Metropia


Design : I love my new bodyBritney Spears från ett skvallertidningsomslag.

Blandband (november)Minns ni den gamla goda tiden när man spelade in blandband? Ibland från egna skivsamlingen, ibland bara låtarna man gillade på Tracks. Om man spelade in från radio fick man börja spela in varje låt (för man ville ju inte ha med snacket) och sedan spola tillbaka om man ångrade sig och inte ville ha med den låten.

Idag kallar vi blandbanden “Playlists“ i iPoden, och jag gör en ny varje månad med tio låtar (gamla och nya) som funkar bra ihop.

Novembers blandband ser ut som följer (klicka för att lyssna):

Vampire Weekend : A-Punk
Phoenix : Girlfriend
Mika : Rain
Erik Hassle : The Thanks I Get
Fibes, Oh Fibes! : Silly Lover
Lupe Fiasco : Streets on Fire
Kent : Krossa allt
Familjen : Hög luft
La Roux : Bulletproof
Jonathan Johansson : Aldrig ensam

Övergångarna är så klart viktiga, och jag har lyckats exeptionellt bra med övergångarna mellan Mika och Erik Hassle, och mellan La Roux och Jonathan Johansson—då ryser jag...

Foto : Dorothea LangeUnder dem stora depressionen i Amerika under 30-talet skapades en statlig organisation av fotografer som skulle dokumentera människor som hamnat i ekonomiskt trubbel. Dorothea Lange var en av dessa fotografer och hon tog den här fantastiska bilden av Florence Owens Thompson, men kvinnan förblev anonym flera decennier innan en journalist lyckades hitta henne. Florence blev “depressionens ansikte“ och bilden har hamnat i otaliga tidskrifter, posters och till och med blivit frimärke.

Sliimy : WomanizerKonst : Ralph UeltzhoefferRalph Ueltzhoeffer gör fotografiska bilder av politiker (Obama, Angela Merkel), idrottsmän (Beckham, se ovan), artister (Amy Winehouse, Michael Jackson) och skådespelare (Tom Cruise, Brad Pitt), där personernas konturer byggs ihop av ljusare och mörkare text. Men den bästa bilden jag sett är flickan som försvinner in i ordet “Missing“ (se nedan).


Reklam : Go forthFantastisk reklamfilm för Levi's producerad av Wieden+Kennedy, regisserad av Cary Fukunaga, text av Walt Whitman.

What a difference a day makes!

Häromdagen skrev jag om att jag aldrig blev klar i skolan och att jag behövde tre terminer till för att bli klar... Men idag gick jag igen in och pratade med “the head of the art department“ och vi tittade igenom mina avklarade kurser och hur vi kunde göra mig klar tidigare, och hips vips har jag bara tio kurser (33 poäng) kvar. Så nu kan jag planera mina nästkommande terminer:

Vårterminen 2010:
- History of Asian Art (3 poäng)
- Critical Issues (3 poäng)
- Digital Video (3 poäng)
- Ceramics (3 poäng)
- Electronic Design (3 poäng)
- Studio Lighting for Photography (3 poäng)

Sommarterminen 2010:
- Philosophy (3 poäng)

Höstterminen 2010:
- Thesis (6 poäng)
- Portfolio (3 poäng)
- Silk Screen Printing (3 poäng)

Vårterminen kommer bli tuff. Att studera heltid här räknas som 12 poäng, och jag tänker ta 18, men det får det vara värt att bli klar till julen nästa år! Sista terminen när man gör sin avhandling (thesis) rekommenderar de att man inte har så många andra klasser eftersom avhandlingen tar mycket tid.

Hur som helst, det här gjorde mig mycket glad! Tack professor Ethan Ham för hjälpen!

RSS 2.0