Vilka presenter...

Untitled

Titta vilka fantastiskt fina presenter vi fick av vår "inneboende" Cecilia innan hon åkte hem till Sverige idag! Hon har varit i New York en hel månad och jobbat med sina bilder som ska ställas ut i Stockholm i januari!

Mer av Cissi's bilder kan ni se på hennes ArtSpace sida, och läs om hennes New York vistelse på hennes blogg. Tack kompis!

 

Design : Ny kampanj för Match.com

Den här veckan har jag jobbat med en ny kampanj för Match.com. Nedan ser ni ett axplock av alla design förslag jag gjort. I slutändan ska det bli två sidor. Allt ska vara klart inom två veckor...

   
   

It's beginning to look a lot like Christmas

Julgranar

New York i december är fantastiskt! Det är nog bara hemma i Hundsjö jag kan få mer julstämning än här! Julgransförsäljning i vartannat gathörn, ljusdekorationer överallt, Frank Sinatra sjunger julsånger på varje cafe'... Och allt börjar direkt efter Thanksgiving... Happy Holidays!

Design : AOL har köpt mina banners...

Banner AOLBanner AOL

Bra dag på min praktik idag: Jag fick höra att AOL har köpt flera av mina banners (bla de banners och landing pages jag lagt in här) och jag fick ett eget projekt som ska vara klart innan min praktik slutar om tre veckor.

Sa jag förresten att jag blivit erbjuden jobb på Hanft Raboy from januari..?! Yihoo!

 

Jack växer...

Jack

Det ser ut som att Jack äter knäckebröd, men det kan väl inte stämma..?
Så lik sin mamma!!

Mika : Big Girls (You Are Beautiful)


Paltmiddag i Brooklyn

Paltmiddag

Igårkväll var det paltmiddag i Brooklyn, och även om vi ser gravallvarliga ut på ALLA bilder (!) så hade vi riktigt trevligt! Förutom jag och Paresh var där vår "inneboende" Cecilia, värdparet David och Maria, John, Matt och deras kompis Michelle. Vi gjorde palt i massor, och jag och Paresh har precis njutit av uppstekt palt till lunch...och ändå finns det ett tiotal paltar kvar i kylen!

Det börjar likna en tradition att vi strax innan advent träffas i Brooklyn och lagar palt tillsammans!

          

Foto : Park at night

Photo : Park at night

Se fler av mina bilder på Flickr.

Thanksgiving dinner

Thanksgiving

Nu har jag firat min allra första Thanksgiving. Tidigare år har vi mest gått på bio eller kanske indisk restaurang. Men i år åt vi middag med Stephanie, hennes far och hans fru, Stephanie's goda vän Beatrice och vår "inneboende" Cecilia. Middagen ska traditionellt bestå av kalkon (som vi inte åt), mosad sötpotatis och tranbärsgele (som vi åt desto mer av), och pumpapaj till dessert (den åt vi också)...

Idag är det vansinnes REA i alla butiker (det kallas Black Friday). En del affärer öppnade redan kl 4 imorse och köerna är långa. Men vi jobbar och gör läxor idag och laddar för paltmiddag imorgon kväll...

   
  

Film : Breach & Festen

Det är Thanksgiving weekend och vi har ledigt torsdag-söndag! Mer tid att se film, med andra ord...

"Breach" är baserad på en sann historia om en FBI anställd som jobbade som spion för Sovjet / Ryssland fram till 2001. Helt ok film, lite seg i början men mer spännande mot slutet. Dock ingen film man kommer minnas...

Det är ju däremot danska "Festen" (The Celebration) som jag såg på bio på 90-talet, men som jag ville att Paresh skulle se. En man ska hålla tal på sin fars 60-års dag och ber fadern välja mellan två tal han förberett; ett "gult" och ett "grönt". Fadern väljer det gula talet och sonen börjar inför alla gäster berätta om hur han och och hans syster(som nyligen tog livet av sig) blev sexuellt utnyttjade som barn av sin far. Stämningen i filmen är extremt klaustrofobisk och jag minns att jag ville lämna biosalongen när jag såg filmen första gången...

 


David Guetta : Love is Gone


Göran Hägglund is doing God's work!

Göran Hägglund

Vad är egentligen skillnaden mellan Sverigedemokraterna som motarbetar invandring och nya svenskars rättigheter, och Kristdemokraterna som tar varje strid de kan för att motarbeta homosexuellas rättigheter? Båda partierna verkar ju i praktiken uteslutande mot en grupp i det svenska samhället. De står INTE för samma rätt- och skyldigheter för alla människor oavsett ursprung och sexuell läggning.

Imorse lyssnade jag på P1's lördagsintervju med KD's partiledare Göran Hägglund (ladda ned från iTunes här). Han tänker, med sitt försvinnande lilla 6% parti göra allt han kan för att stoppa könsneutrala äktenskap, något som alla andra riksdagspartier är för.

Han tycker vi borde nöja oss med partnerskap - vilket är ironiskt eftersom Kristdemokraterna motarbetade partnerskapslagen när den var uppe för diskussion ett decennium sedan. Han tycker även att lagen om homosexuella pars rätt att prövas som adoptivföräldrar är "fel" och borde ses över...

Jag har lust att fråga Göran Hägglund på vilket sätt Kristdemokraterna verkar FÖR homosexuellas rätt i samhället. Finns det NÅGONTING de skulle vilja förändra för att förbättra livssituationen för homosexuella par i Sverige, eller vill de BARA motarbeta oss?

Religion kills!

Middag i goda vänners lag

Dinner at Burritos Loco

David, Maria, jag, Paresh och Cecilia drack goda margaritas på Burrito Loco i lördags...

   


Design : Don't Believe Your Eyes

Don't believe your eyes

Konsert : Rahul Sharma & Zakir Hussain

Rahul Sharma Zahir Hussain

Igårkväll var jag och Paresh (nyss hemkommen från Zurich) med Cissi, David och Maria på en fantastisk konsert med Rahul Sharma (santoor) och Zakir Hussain (tablas). Konserten var anordnad av World Music Institute som ser till att all världens bästa musiker spelar i New York... Efteråt åt vi på Burrito Loco på Christopher Street (bilder kommer så småningom). Det blev en skön paus från pluggandet...

Länk: Video med Rahul Sharma (helt annorlunda musik från konserten igår, men i alla fall)

TV : Flight of the ConchordsCissi och jag har precis sett sex avsnitt av HBO serien "Flight of the Conchords" om två killar som flyttat från New Zealand till New York för att lyckas med deras band...

Design : Rewind Graphics broschyr (2)

Rewind brochure Rewind brochure 
Rewind brochure Rewind brochure 
Rewind brochure Rewind brochure

Design : Match promo emails

Idag jobbade jag på fyra olika emails som match.com kommer använda i sin nya kampanj  "Match My Friend".

   

Design : Surrealism

Surrealism

Detta är en skoluppgift där vi ska skapa en surrealistisk bild. Bilden ovan får nog mest ses som ett första utkast. Jag har lämnat in den och väntar på bedömning, men om jag känner min lärare rätt så kommer det en lång lista över korrigeringar som måste göras... Klicka på de små bilderna för att se ansikterna i närbild. Bilderna hittade jag på nån koreografs websida och manipulerade i Photoshop.


Design : Rewind Graphics broschyr

Broschyr Broschyr
Broschyr Broschyr
Broschyr Broschyr

Foto : Diane Arbus

Inspirerad av filmen kommer här några av Diane Arbus' fotografier:Film : Fur

Jag och Cissi såg "Fur" med Nicole Kidman och Robert Downey Jr igårkväll. Tyvärr blev jag rätt besviken... Filmen handlar om fotografen Diane Arbus, men är ingen biografi över hennes liv utan en påhittad historia inspirerad av hennes fotografier. Trailern såg intressant ut och jag har velat se filmen länge, men den kändes lite seg och konstlad. Cissi kallade den ett "pekoral"!


Bok : Flickan som lekte med elden

Imorse läste jag klart Stieg Larsson's "Flickan som lekte med elden", den andra boken i Millenium serien. Så bra, så spännande! Jag önskar jag hade tredje boken liggandes vid sängen så jag bara kunde sträckt mig efter den och fortsatt läsa... Men jag har ju inte det, och kommer snällt få vänta tills jag är hemma under jul!


Design : Fler AOL banners

AOL banner AOL bannerAOL banner AOL banner

Jisses vad banners jag har gjort åt AOL vid det här laget, och fler lär det bli. I veckan godkändes tre olika banners och jag jobbade vidare på ny design för 2008. Här ser ni fyra varianter på en av de tre. Den andra (med jeansen) blev godkänd av AOL.

Musik : iPod shuffle

Pink Floyd : Wish You Were Here
Moneybrother : Down at the R
Prince : The Beautiful Ones
Amy Winehouse : Wake Up Alone
Rufus Wainwright : Natasha
Madonna : American Pie (Richard "Humpty" Vission Radio Remix)
David Bowie : Under Pressure
Ratata : I dina ögon
Justin Timberlake : Lovestoned (I Think She Knows)
Laleh : Call On Me
Janet Jackson : What Have You Done For Me Lately

Lägesrapport en regnig dag

Paresh är i Zurich och jobbar. Cecilia Enberg bor hos oss medan hon jobbar på Lower East Printshop i en månad. Jag sitter på praktiken och väntar på arbetsuppgifter. Det har börjat bli kallare. Det regnar. Jag har vita Converse på mig. Jag klev rakt i en vattenpöl på vägen hit. Jag gillar Britney's nya låtar. Mycket. Paresh har plötsligt blivit flygrädd. Alla midterm prov är avklarade. Jag är stressad över skolarbete och webjobb. Jag har alldeles för lätt för att bli stressad. Jag borde göra yoga oftare. Borde. Njuter av den andra "Millenium" boken. Universal har skickat mig Carolas nya skiva. Hoppas den kommer innan helgen. Jag gillar INTE promosingeln. Det är inte så spännande med Facebook längre. Jag åt ingen frukost. Allt är helt ok.

Skype video samtal

Skype video samtal Skype video samtal Skype video samtal Skype video samtal

Lykke hade en del frågor hon ville ställa till mig och Paresh, så vi planerade in ett skype video samtal på lördagskvällen! När hon hade fått svar på sina frågor (som inkluderade lördagsgodis och soyamjölk) så var hon glad och nojd igen.

Lotus är ett otroligt charmtroll som är sin syster upp i dagen. Hon växer så snabbt och både kryper och står vid det här laget. På Facebook finns dessutom bevis på att hon gillar att klättra i trappor.

Vi saknar er!

Film : Children of Men

Jag hade hört ganska delade meningar om filmen "Children of Men", men jag måste säga att jag gillade den!  Historien tar sin början i London år 2027. Framtidsskildringen är nog den mest trovärdiga jag sett. Människorna är inte längre fertila och inga barn har fötts i världen på 18 år. Samtidigt som filmen är våldsamt spännande så visar den också att om det väl gäller så värnar vi alla om livet! (Lite fri tolkning...)


Moneybrother : Just Another SummerI förrgår fick jag det efterlängtade paketet från Sverige med skivor (bla Moneybrother och Kent) och andra Stieg Larsson boken. Har inte riktigt hunnit lyssna in mig ännu, men Moneybrother's "Guess Who's Gonna Get Some Tonight" låter kanon (hittade ingen video). Det borde väl vara nästa singel? Kent's "Vy från ett luftslott" är ursnygg! Hela albumet verkar bra, men jag behöver lyssna nåt varv till...

Nina sju veckor

Peter, Nina och Birgitta

Jag fick mitt första email från Nina (sju veckor) häromdagen, med fina bilder på henne och hela familjen. Hon verkar vara en modemedveten tjej, för hon beställde kläder från Baby GAP!

Design : AOL banners

Design : AOL bannerDesign : AOL banner Design : AOL bannerDesign : AOL banner

Banners för AOL's datingsite.
Av dessa fyra valdes den jag tyckte minst om. Gissa vilken.


RSS 2.0