Foto : It's Easy

 


Se fler och större bilder på min Flickr sida.

MGMT : Time to PretendVissa band tar det lång tid för mig att gå igång på. Dit hörde MGMT. Men nu har det lossnat... :)

Tryck på HQ knappen för bättre kvalitet.

Foto : JosephJoseph står alltsom oftast i korsningen 86:e gatan och 2:a avenyn med sin kundvagn och sin hund Shorty. Jag frågade honom häromdagen om jag fick ta några bilder av honom för mitt fotoprojekt och han sa ja. I nästa vecka har jag inplanerat fotningar med en ung soldat, en präst och en personlig tränare. Bilder kommer så småningom.

Se fler och större bilder på min Flickr sida.

Foto : Church of St Matthews & St Timothy  

Se fler och större bilder på min Flickr sida.

Foto : And No Religion Too

 
 

Jag jobbar på mitt slutprojekt i min fotoklass. De här är "skisser" som jag tagit med digitalkameran. I slutändan måste jag fota (svartvit film), framkalla och förstora (28 x 35 cm) 20 fotografier. När man ser alla bilder, ser man att det är texten till John Lennon's "Imagine", men annars är det bara typografi i fotografi. Min avsikt är att antingen visa bilderna så här, med några ord åt gången som bildar en strof, eller visa en bild åt gången som har en komplett strof. Jag visar mer så småningom.

Se fler och större bilder på min Flickr sida.

Rosa rosa rosaSå här ser det faktiskt ut i Central Park! Att sedan ett gäng som firade barnkalas hade rosa ballonger med sig gjorde ju inte saken sämre!

Se fler och större bilder på min Flickr sida.

Jack har fått en lillebror

 


Jack har fått en lillebror! Grattis till honom, Camilla och Tomas!

Foto : Strawberry Fields

 


Q: Vad är det alla fotograferar?
A: John Lennon's memorial i Central Park; "Imagine".

Se fler och större bilder på min Flickr sida.

Foto : Vår i Central Park - nu i färgDet var sommar på Manhattan idag. Central Park var full av förväntasfulla människor som försiktigt börjar hoppas att det ska hålla i sig den här gången! Magnoliorna är vackra och vi var många som ville få en bild av dem innan de fäller blombladen. Paresh och jag tog en lång promenad genom parken... Imorgon blir det regn...

Se fler och större bilder på min Flickr sida.


Foto : Robert D'Alessandro  

Igår såg jag en fotoutställning på Gitterman Gallery med Robert D'Alessandro's bilder. De finns även samlade i en bok från 70-talet som heter "Glory". Alla foton i boken har amerikanska flaggan med i bilden på ett eller annat sätt, som ett klistermärke i bakfönstret av en bil eller målad på ett par jeans. Jag gillade utställningen mycket, speciellt de bilder som bar på en tydlig motsättning, som de tre små bilderna ovan. Den första av dem är tagen på en diner i Tennessee och har texten "Let Freedom Ring" på väggen, samtidigt som kunden är vit och servitören svart. På den andra bilden står en liten kille framför en graverad sten med de tio budorden, samtidigt som han siktar sin leksakspistol ("Thou Shall Not Kill"). Och på den tredje står en stolt patriot framför sitt hus, som är målat som amerikanska flaggan, hållande sitt gevär bredvid en staty av jungfru Maria. Allra starkast tyckte jag nog den stora bilden ovan var. Detta var ju i samband med Vietnam kriget och att låta en ung soldat som förlorat sina ben posera helt naken i sin soffa (klädd i flaggan) blev väldigt gripande. Hans skada blir så uppenbar i hans nakenhet. Hans ena benprotes står bredvid honom med kängan på plats.

Moneybrother : Real ControlJag köpte precis Moneybrother's nya album "Real Control" efter att ha gillat singeln "Born Under a Bad Sign" i veckor. Om vädret håller i sig imorgon blir det långpromenad med iPoden för att lyssna in sig lite...

Annars har månadens spellista sett ut som följer:

Ciara feat Justin Timberlake : Love Sex Magic
Moneybrother : Born Under a Bad Sign
Maskinen : Pengar
Röyksopp feat Robyn : The Girl and the Robot
Passion Pit : Sleepyhead
Salem : Cold Shower
Röyksopp : Happy Up Here
Christian Walz : Loveshift
Mando Diao : Gloria
The Social Services : The Baltic Sea

På tal om iPod så har jag lyckats slarva bort min och beslagtagit Paresh's istället... Vadå, han använder ju aldrig sin!

Foto : Svartvit vår i Central ParkVåren kanske inte gör sig bäst i svartvitt, men när jag promenerade i Central Park idag var det varmt, träden stod i blom och jag hade svartvit film i kameran. Sedan åkte jag till skolans mörkrum och tog fram den här bilden...

Se fler och större bilder på min Flickr sida.

Min första fotoutställningDen här bilden har just blivit antagen till en fotoutställning som mitt college arrangerar.

Se fler och större bilder på min Flickr sida.

Bat for Lashes : DanielNy video av Johan Renck, med Bat for Lashes som för nåt år sen gjorde den här briljanta videon.

Tryck på HQ knappen för bättre kvalitet.

Onödig lista över folk jag sett...

Häromdagen passerade jag Jerry Seinfeld utanför Central Park, och jag började fundera över vilka kända personer jag sett sen jag flyttade till New York. De här är de jag kommer ihåg:

Bill Clinton. Det var en jättemärklig och fin upplevelse bara några dagar efter 11 september 2001, då vi var en rätt stor grupp människor som följde honom runt medan han gick från person till person och pratade, tröstade och kramades. Barbra Streisand har jag både sett jogga i Central Park och på en biograf. Vi var på väg in och hon var på väg ut från "The Last King of Scotland". Woody Allen och hans fru mötte jag i Central Park. Det lustiga var att jag kände igen henne först, och sedan honom. Ni vet hon, hans styvdotter / fru. Det var ett sant New York ögonblick. Han liksom förkroppsligar New York för mig. Christopher Walken mötte jag helt otippat i en korridor på min skola. Det var under en Tribeca Film Festival då skolan hyrde ut lokaler till festivalen. Matt Damon gick jag förbi på Broadway strax nedanför Union Square. Jag reagerade hur öppen han var för omvärlden. Han gick själv, i lugn takt, tittade folk i ögonen och log. Yoko Ono och Sean Lennon såg jag vid Central Park precis brevid huset de bor i. Kevin Bacon och hans fru Kyra Sedgwick pratade vi med i en sekund på en fest.

Sedan minns jag Sarah Jessica Parker och Matthew Broderick (fast inte tillsammans), Alec Baldwin, Donna Karen, Molly Shannon, Alan Cumming, Allison Janney, tre av killarna från "Queer Eye". Sedan minns jag inga fler...

Onödig lista jag vet, men jag har skollov, så jag tillåter mig själv att sväva iväg! :)

Design : Stefan SagmeisterI min Graphic Design History klass skriver jag en uppsats om den Österrikiske (numera bosatt i New York) designern Stefan Sagmeister. I fredags höll jag en kort presentation av honom inför klassen. Här är ett urval av några av hans bilder. Stora bilden är en affisch för ett designer forum i New York 1996 (det är två kotungor), första lilla bilden är omslaget på hans nya bok "Things I Have Learned In Life So Far" 2008, andra bilden är affisch för ett annat designer forum 1999, där han lät sin praktikant karva in texten på sin kropp, tredje bilden är en reklamaffisch för ett Lou Reed album från 1996, de öviga bilderna är en serie som sattes upp som stora billboards med texten "Trying To Look Good Limits My Life" från 2003. Inspirerande grejer!

   
   
 

Fotoporträtt : Atif

 


Se fler och större bilder på min Flickr sida.

Jenny Wilson : Let My Shoes Lead You Forward


RSS 2.0