Film : Let the Right One InIgår såg vi (jag, Paresh, Åsa, Mimmi, David och Maria) "Let the Right One In" ("Låt den rätte komma in") på Tribeca Film Festival. Det var premiär, så författaren John Ajvide Lindqvist och regissören Tomas Alfredsson var på plats för ett kort samtal med publiken efter visningen. Jag tyckte så väldigt mycket om boken, så det var väl egentligen ganska upplagt för en rejäl besvikelse... Jag måste säga att jag gillar att de inte gjort den som en renodlad skräckfilm (trots att det handlar om vampyrer), men samtidigt saknades många av bokens dimensioner. Och varför ska svensk film så ofta se ut som Roy Andersson kloner? Det räcker väl med att Roy Andersson ser ut som Roy Andersson...


New York City Boy

Vissa dagar slår det en bara - jag bor i New York fucking City! Pretty awesome!

Singing in the Rain remixed - pretty awesome!Reklamfilm för Volkswagen. Otroligt snyggt gjort!

Juvelen : 1

Juvelen : 1

Två roliga saker i ett inlägg: Juvelen's debutalbum "1" är äntligen släppt. Tyvärr finns det inte på iTunes ännu, men jag väntar tålmodigt. Sedan har jag hittat muxtpape.com - en websida där man kan signa upp och skapa sina egna "blandband". Så om ni besöker min muxtape sida kan ni höra tre låtar från Juvelens platta. More to come.

Snygg typografi

The Guardian : Poster

Beundra dessa fyra posters för den britiska dagstidningen The Guardian. Se hur enkelt de beskriver texten med grafik och snygg typografi.

  

Black doll / white doll test

Klicka här för att se en hjärtskärande video från MSNBC om svarta barns syn på sin egen hudfärg...


The Met Opera : Satyagraha

Satyagraha

Igårkväll såg vi Philip Glass' opera "Satyagraha" på the Met. Det var första gången jag var där faktiskt, och jag hade tur - det var en kanonupplevelse. Uppsättningen var magnifik. Tyvärr ger nog inte bilderna här rättvisa åt hur grandios scenerierna var. Musiken var vacker, nästan meditativ. Väldigt Philip Glass. Jag kan pendla mellan att älska hans musik och att bli tokig på den, men i det här sammanhanget passade den perfekt.

Operan handlar om Gandhis tid i Sydafrika, och hur han tar beslutet att lägga sin karriär som advokat åt sidan för att kämpa för mänskliga rättigheter. Jag trodde att det var en nyskriven opera, men det stämmer inte. Den är skriven 1980, men detta är en nyuppsättning som fick fantastiska recensioner när den spelade i London. Det var dock USA premiär igår och Philip Glass själv var närvarande...

  

Björk : WanderlustDet tog nio månader att göra Björk's nya video "Wanderlust". Underbart att någon har vision och ambition!

KT Tunstall : If OnlyKT Tunstall är en helt ny upptäckt för mig. Jag lyssnade på svensk nattradio när jag lagade mat ikväll, och då spelade de den här låten. Jag föll pladask, köpte albumet omgående på iTunes och älskar det!

RSS 2.0