Foto : Lada i HundsjöSe fler bilder på min Flickr sida.

Film : Trouble the Water / I.O.U.S.A. / My Kid Could Paint ThatVi har sett tre skakande dokumentärer på rad. Igår såg vi "Trouble the Water" som handlar om Kim och Scott som inte hade råd att lämna New Orleans när staden skulle evakueras i samband med stormen Katrina för tre år sedan. Däremot filmade de hela upplevelsen med sin videokamera. Efter några veckor kom de i kontakt med några dokumentärfilmare som kommit till New Orleans och ur detta möte kom den här filmen. Riktigt skakande att se och höra hur människor reagerar under panik. Ett exempel: Ett hundratal människor som äntligen vågat lämna sina hus för där fanns varken mat, vatten eller elektrisitet, vadar fram till en militärbas som ligger i närheten. Där fanns gott om tomma rum eftersom basen var på väg att läggas ned. Istället för att öppna portarna för de hungriga och skräckslagna människorna hotar militären att skjuta alla som inte omedelbart lämnar området. Detta i en situation när folk druknade eller dog i brist på drickbart vatten. På sjukhus och fängelser lämnades inlagda och interner åt sitt öde. Ingen har hittills hållits ansvarig för vad som hände människorna i New Orleans för tre år sedan, något som filmmakarna (som var på plats i bion och svarade på fragor) vill ändra på...

"I.O.U." är en förkortning av "I owe you" ("jag är skyldig dig") och titeln till filmen "I.O.U.S.A." blir därför en lek med ord. Dokumentären handlar om vilka enorma skulder USA har och hur framtidsutsikterna ser ut för "världens rikaste land". Riktigt läskigt! Tur att man är svensk medborgare!

Åsa hade rekommenderat "My Kid Could Paint That" om fyraåriga "underbarnet" Marla som blir världsberömd konstnär efter några uppmärksammade utställningar. Efter ett kritiskt inslag i amerikanska nyhetsprogrammet "60 Minutes" ändras dock historien till något helt annat. Om jag ser film hemma på DVD så vet jag att jag blir fångad om jag sakta flyttar mig närmre och närmre TV'n. Jag vet inte varför men så gör jag alltid om jag blir riktigt engagerad. I slutet av den här filmen var det inga många decimeter kvar... =)

  

Beck : Gamma Ray


Kent : Vy från ett luftslott (Punks Jump Up Remix)

>

Kent startade en tävling på YouTube där man kunde skicka in sina egna videos till deras nya singel "Vy från ett luftslott (Punks Jump Up Remix)". Vinnaren blev sedan den officiella videon! Bra idé! Bra remix!

Foton : Lykke och LotusJag och Paresh träffade Birgitta och Sean med "våra" flickor Lykke och Lotus i deras sommarstuga utanför Boden. Efter att de för några år sedan flyttade från New York till Taipei och sedan vidare till Guangzhou i Kina träffas vi bara en gång om året! Det är verkligen alldeles för sällan, men vi ser fram emot det varje gång! Lykke pratar nu flytande svenska, engelska och kinesiska. Hon hade någon vecka innan vi träffades klippt sin lugg väldigt, väldigt  kort. Hon njuter, som ni kan se på bilderna av svenskt godis... Lillasyster Lotus pratar inte så mycket ännu, men skiner upp som en sol om hon får en chans att säga "bajs". Dessutom klättrar hon och far så en ovan "förälder" har hjärtat i halsgropen mest hela tiden...

   

Film : Be Kind Rewind / God Spoke / The Dark Knight"Be Kind Rewind" säljs som en cool (men dum) komedi med Jack Black och Mos Def i huvudrollerna, men samtidigt är det den varmaste, mest gripande film jag sett på länge. När alla filmer i videobutiken av misstag raderats bestämmer sig personalen att spela in egna versioner (Sweded versions) av hela sortimentet. Dråpligt och fånigt, visst. Men mot slutet strömmar glädjetårarna nerför kinderna. Det är väldigt vackert när folk kommer samman för en gemensam sak.

"God Spoke" är en dokumentär om komikern Al Franken (från bla "Saturday Night Live") som blev politisk kommentator, författare och radioprogramledare. Under valet 2004 försökte Franken skapa balans i mediavärlden där högerspöken som Bill O'Reilley och Ann Coulter har alltför stort utrymme. Franken, som i höst kandiderar till senaten, är mer intressant än den här filmen, men några spännande debatter och konfrontatitioner bjuds dock.

Vi köpte biljetterna en vecka i förväg. Vi kom till bion en timme innan för att få bra sittplatser. Det är fortfarande fullkomligt hysteriskt kring nya Batman-filmen "The Dark Knight" med Christian Bale och Heath Ledger. Vi såg filmen i en IMAX salong och det var verkligen mäktigt! Det här är ju inte riktigt min sorts film, men visst blir man imponerad! ...Och ja, Heath Ledger är precis så bra som Jokern som alla säger. Köp popcorn och gå och se den!

  

Bravo USA!

Det har i månader framförts mycket kritik mot president Bush's planerade resa till OS i Beijing. Att USA inte skäms! Frankrikes president Sarkozy funderade minsann på att bojkotta alltihop. Med vad hände? Jo, USA blir det enda land som tar någon som helst ställning mot Kinas brist på respekt för mänskliga rättigheter! Sarkozy satt däremot lydigt på läktaren...

USA valde den sudanske flyktingen Lopez Lomong, som blev amerikansk medborgare endast 13 månader sedan att bära den amerikanska flaggan vid invigningen. Mycket symboliskt då Lomong är aktiv medlem i den kinakritiska organisationen Team Darfur.
 
Skäll på USA när de förtjänar det, men beröm dem när de förtjänar det!

Bravo USA att ni vågade kritisera Kina inför hela världen! Skäms alla andra länder att ni inget alls gjorde, och därmed blev en del i Kinas massiva propaganda!

SYTYCD '08 : Joshua (vinnaren)Fel person vann "So You Think You Can Dance" igår! Joshua är duktig (speciellt med tanke på att han är helt oskolad), men det fanns flera andra dansare som var betydligt bättre! Däremot gillade folk, och röstade på, hans personlighet. Han verkar onekligen vara en schysst kille som verkligen bjudit på sig själv och kämpat hårt för att klara sig genom konkurensen. Utav de fyra dansarna i finalen hade jag hellre sett Katee eller Twitch som vinnare. Eller varför inte superbegåvningen Will som åkte ut flera veckor sedan...

Foto : Jack igenEn bild till på Jack. Se fler bilder på min Flickr sida.

Foto : Blommor i Hundsjö


Oj vad seg jag är med att lägga upp bilder. EN bild har jag lyckats få upp på min Flickr sida. Det kommer mera, jag lovar!

SYTYCD '08 : Will & Katee


Jag missade några avsnitt av "So You Think You Can Dance" när jag var i Sverige och ikväll är det redan dags för finalen. En av finalisterna (av fyra) dansar i den här videon; den fenomenala Katee, hon borde vara en stark kandidat till segern! Will däremot åkte ut häromveckan, trots att han absolut var tävlingens starkaste dansare! De dansar fantastiskt ihop här. Visst finns det några missar (en stor och några små), och visst är det lite cheesy, men SOM de dansar! Otroligt fint!

Foton : Pappas födelsedag i HundsjöBilder från vårt firande av pappas 83-års dag den 19 juli (dagen efter hans födelsedag). Det var första gången jag och Paresh fick möta Anna och Peter's lille Lukas. Den större killen är Camilla och Tomas' Jack som hunnit bli 17 månader... How time flies!

         

Film : The Fall / El Orfanato / Mamma MiaEn blandning av "The Wizard of Oz" och "Pan's Labyrinth"; så kan man beskriva den magnifika filmen "The Fall". Ur vänskapen mellan en ung man och liten flicka som ligger inlagda på samma sjukhus växer en saga fram. En saga som stundvis är vacker och rolig, för att sedan bli grym och sorglig allt eftersom deras relation förändras. Sagomiljöerna är inspelade i Indiska Rajesthan där jag och Paresh reste runt för några år sedan, så det var extra roligt att se alla platser igen...

Jag älskar bra skräckfilm och har bara hört gott om spanska "El Orfanato" ("Barnhemmet"). Jag blev absolut inte besviken, men det bästa med filmen är inte hur läskig den är utan att den är sorglig och vacker. Jag ska inte avslöja något, men jag rekommenderar er att se den!

"Mamma Mia" var inte ens hälften så bra som alla sagt. Det jag tyckte var roligt i scenversionen blir här bara flåshurtigt och fånigt. Men, och det här är ett stort men, Meryl Streep är fullkomligt strålande! Hon sjunger "The Winner Takes It All" med sådan inlevelse att man ryser. Hennes insats är helt klart värt biljettpengarna. Men förvänta er inte för mycket bara...


Hot hot hot

Det är vansinnigt varmt i New York just nu. Fuktigt och klibbigt. 15 minuter utomhus och man är genomfuktig. Att sedan kliva in i en överfull tunnelbanevagn och gnida sig mot andra svettiga manniskor i 20 minuter gör ju inte saken bättre... När man väl är på jobbet är man helt blöt! Frächt?

RSS 2.0