Logo : OS 2012 i LondonDen här loggan för OS i London 2012 (ser ni att det står 2012?) har ställt till med ett himla liv! Jag tycker inte den är kanon, mest ogillar jag typsnittet för “london“, men å andra sidan är det roligt att de vågar sticka ut hakan ordentligt!

De senaste filmernaHär är ett axplock av de senaste filmerna vi sett:

The Informant : Matt Damon i regi av Steven Soderbergh. Baserad på en sann historia om en man som samarbetade med FBI i en brottsundersökning mot företaget där han jobbade. Rolig, intelligent film.

District 9 : Helt ok action film med helt unikt uttryck och historia. Det som gör det hela lite mer speciellt är att filmen utspelar sig i Sydafrika och de kopplingar man kan göra mellan de utomjordiska varelserna i filmen och de svartas historia i landet.

The Curious Case of Benjamin Button : Oscarsnominerad film med Brad Pitt där han lever sitt liv baklänges. Han föds som en gammal man och blir med åren yngre och yngre. Storslagen film, med fantastiskt smink och specialeffekter, men inget jag blev speciellt tagen av.

Little Children : Fantastisk film av Todd Field med Kate Winslet och Patrick Wilson i huvudrollerna. En yttre lös historia—en sexualförbrytare bor i bostadsområdet—håller samman en mängd intressanta karaktärer och relationer. Sexig och sorglig, spännande och deprimerande, allt på samma gång.

Nick and Norah’s Infinite Playlist : Charmig historia om tonårskärlek som utspelar sig en natt på Manhattan, men utan att vara sockersöt och falla i de vanligaste klichéerna. Michael Cera (“Juno“ och “Arrested Development“) är perfekt i rollen. Hoppas han aldrig mer jobbar med Jack Black!!


Jenny Wilson : Like a Fading Rainbow


Första utkast till “Leben und Leben Laßen“


Childhood photos pt 1


HBO's nya show : "Bored to Death"HBO premiärvisade sin nya serie “Bored to Death“ med Jason Schwarzman igårkväll. Den verkar lovande! Men bäst av allt var the opening titles! Jättesnyggt!

Dan Brown's "The Lost Symbol"

Jag har precis läst ut Dan Brown’s nya bok “The Lost Symbol“ (“Den förlorade symbolen“). Den första boken jag läste av Brown var “The DaVinci Code“ som verkligen fick igång mig—inte så mycket för att det är någon stor litteratur, det är vi nog alla överens om att det inte är, utan för teorin han framförde. Lite samma sak blir det med “The Lost Symbol“. Själva spänningsmomentet i boken är inte det essentiella för mig, det är istället faktan, teorierna och upplösningen, själva essänsen av boken—som absolut har potential att reta upp både kyrkor och de mest patriotiska/religiösa amerikanerna. Så mycket kan jag säga utan att avslöja för mycket, att storyn tar sin början inom frimurarorden och dess historia som inkluderar George Washington, Isaac Newton och Benjamin Franklin. Han utforskar om Amerika grundades på kristna värderingar eller på något helt annat...

Boken släpps på svenska i slutet av oktober.

Ok, NU ska jag läsa Jhumpa Lahiri's "Unaccustomed Earth".


La Roux : In it For the Kill


Idag flyttar mina föräldrarIdag flyttar mina föräldrar från barndomshemmet i Hundsjö till lägenheten på Lilla Nygatan 7. Hoppas allt går bra och att det inte känns alltför jobbigt. Det finns ju så klart mycket historia i det huset, mycket längre tillbaka i tiden än vad jag har koll på, men på bilden ser ni syster Christine och bror Kjell i slutet av 60-talet (måste det väl vara?).

Se fler gamla familjebilder här

Onda knän

Efter att ha sprungit mycket i sommar har mina knän börjat göra ont—eller snarare, de har gjort ont ganska länge, men nu till den milda grad att det inte känns ok att springa längre. Jag har varit hos läkare / kiropraktor och röntgat knäna och allt ser mer eller mindre normalt ut—vänstra knäskålen ligger lägre än den högra och det är lite komprimerat i högra knät (det som gör mest ont), men de säger att efter alla år med dans och nu med löpträning är det inget onormalt. Mest troligt är det frågan om en överansträngning så jag vilar, strechar och går på massage. Men längtar absolut ut i parken igen...

Tillbaka i skolan

Jag är inne på tredje veckan i skolan. Jag biter ihop och gör så gott jag kan fast jag inte är motiverad överhuvudtaget. Den här terminen läser jag:

History of Photography
2D Imaging
Design for the Web
Art History
Print Production

Mycket känns igen och de ämnen man får lägga ned mest tid på är historieämnena... Trist, men som sagt, jag biter ihop...

Broadway : Next to Normal / Billy Elliot

Jag och Paresh är kanske inte jätteflitiga på att gå och se musikaler på Broadway, och det är ofta man blir påmind av någon som är och hälsar på att man borde gå och se nåt. Men nu har vi i alla fall varit inte en, men två gånger på kort tid och sett två relativt nya föreställningar.Next to Normal“ såg vi på min födelsedag efter en middag och drinkar på en New Orleans inspirerad restaurang vid Times Square. Även om jag störde mig på en del saker i föreställningen, så grep den mig något alldeles innerligt och jag grät flera gånger. Den handlar om en kvinnas stora sorg, om tablettmissbruk och terapi, om en son som håller familjen i järngrepp och en dotter som kämpar för att synas och få plats, och den innehåller något i en musikal så ovanligt som en överraskande vändning då handlingen helt plötsligt får ny innebörd.Billy Elliot“ hade jag något emot innan vi gick och såg den. Jag vet inte exakt vad, men jag tror att det var en kombination av Elton John, saker som folk sagt efter att de sett den osv. Jag ska säga att andra akten är lite för mycket billig humor för min smak, men första akten är strålande och killen som spelar Billy (tre killar delar på rollen, men kvällen vi såg den spelade Trent Kowalik, som också syns på videon) är helt enastående. Helt makalös! Man blir helt matt över hur mycket talang och mod det måste krävas av en 14-åring för att kunna leverera ett sånt här framträdande. Mycket, mycket imponerande!


Tre senast lästa böcker

Mina tre senast lästa böcker är:

John Ajvide Lindqvist : Människohamn / Det här är andra boken jag läser av Lindqvist efter att (som de flesta andra) blivit tagen av “Låt den rätta komma in“. Jag tyckte bättre om den här än om “Hanteringen av odöda“ som jag senast läste av honom. Det han är väldigt bra på, är att ta ett helt otroligt scenario och göra det trovärdigt och spännande. Att havet kräver människooffer och en skalbagge i en tändsticksask ger dig övernaturliga krafter — det låter kanske fånigt, men det blir inte det i Lindqvist böcker...

Jens Lapidus : Gängkrig 145 / I mitt försök att “gå in i rollen“ som grafisk designer (inte helt seriös nu), har jag gjort några nedslag i graphic novels (låter inte det lite som pornografi?) och ville därför läsa Lapidus’ senast bok som är just en vuxenserie (har vi inga bättre ord på svenska?). Storyn och språket är inte det intressanta tycker jag, men de otroligt fina bilderna av Peter Bergting.

Roland Barthes : Camera Lucida — Reflections on Photography / Vi fick i läxa i “History of Photography“ att läsa den här boken, och till min glädje var det en härlig läsning och analys av vad som är essänsen av fotografi som konstart. På vilka sätt ett foto kan gripa tag i oss. Varför vi kan intressera oss för somliga foton, men bli tagna och älska andra bilder. Det blir nog en läsning till av den här boken när tillfälle ges.

Nu väntar “Unaccustomed Earth“ av Jhumpa Lahiri...


RSS 2.0