Double Fantasy : GirlNågon ni känner igen?
Jag har haft refrängen i huvudet hela dagen...

Won't you give it up, girl
I like your style
And I like the way you move
with that dirty smile

Web : Take Two Event

Take Two Event

Inte riktigt klar ännu, men vi var tvungna att "go live" idag i alla fall...
Take Two Event är en dag med seminarier för nya entreprenörer över 50, som hålls i New York den 3 november.

Film : Jonestown / Hazaar Chaurasi ki Maa

Försök få tag på "Jonestown - the Life and Death of Peoples Temple". Det är en gripande, skrämmande dokumentär om hur en församling förvandlas till en självmordssekt. Det gör ont att se den, se foräldrarna som frivilligt förgiftar sina egna barn. Höra historierna från överlevande! Det här är anledningen till att det ALDRIG är ok att tillhöra en församling där man inte kan eller får ifrågasätta ledarskapet! Religion kills!

Dessutom såg vi en strålande Indisk film, Hazaar Chaurasi ki Maa (Mother of 1084) om en kvinna som förlorar sin son som blivit medlem i en vänsterradikal grupp. Det är en verklighetsbaserad berättelse om the Naxilites Movement som kämpade för fattigas rättigheter i Indien på 70-talet. Den här filmen kan nog vara stort sett omöjlig att få tag på i Sverige, men kanske, kanske ändå eftersom regissören Govind Nihalani har vunnit flera internationella filmpriser... 

 

Jacks dop

Jacks dop

Igår (söndags) så döptes lille Jack i Överluleå Kyrka!
Tyvärr missade vi ju det, men hoppas ta igen det under besöket i sommar!!
(Lugn, Camilla, det kommer presenter)

Jag måste säga att Jack är något så otroligt söt!

Tack Inga-Lill för bilderna!

  

Web : Conversation Masters

Web : Conversation Masters

Tredje websidan på kort tid: Conversation Masters

Men detta är ett litet projekt med bara en sida (plus ett flash intro) som är ett komplement till en websida jag gjorde för nåt år sedan: The Entrepreneurial Conversation.

Två websidor kvar innan semester...

Film : Knocked Up / Evil

Två filmer vi sett i helgen: "Knocked Up", en komedi om ett one-night-stand som resulterar i en graviditet. Väldigt rolig! Regissören Judd Apatow gör verkligen bra komedier! 

"Evil" (svenska filmen "Ondskan") hittade vi på DVD. Jag blev forvånad över hur bra den filmen var - jag tyckte mycket om den! Enda svaga punkten är väl just att huvudrollsinnehavaren inte kan agera!!  

 

Web : BSX Digital Productions

BSX Digital Production

Det är mycket jobb just nu... Idag publicerades BSX Digital Productions websida, ett företag som jobbar med video produktion här i New York.

Du gamla du fria

Svenska flaggan

Idag är det Sveriges nationaldag! Jag ska ägna Sverige en tanke hela dagen!

On the Lot : Tredje veckan

Jag blev otroligt stolt och rörd över Shalini's insats i "On the Lot" den här veckan! Hon var modig nog att göra en kortfilm om en indisk, gay ståupp komiker, trots att hon var lite skraj att amerikanska folket snabbt skulle rösta bort henne ur tävlingen. (Läs mer här)

Men istället blev hon lite av en favorit i kvällens program! En av jurymedlemmarna, Michael Bay ("Pearl Harbor", "Armageddon") hade hennes film som favorit och när de övriga tävlanden skulle rösta fram deras favoritfilm så vann Shalini's "Laughing Out Loud - A Comic's Journey".

HURRA!

Jag har röstat massvis av gånger!
Imorgon kväll får vi veta hur det gick...

Jag har gjort två websidor åt Shalini där man kan läsa mer om hennes vision som filmskapare: A Drop of Life och 7th Empire Media

Film : Spiderman 3

I fredags blev det lite av en filmfrossa! Paresh och jag såg "Spiderman 3". Den var helt ok, nästan bra, men varför envisas de med att göra filmer med tunna stories så otroligt långa? Hur som helst, det var precis rätt sorts film för oss i fredags, men kanske ingen kvalitetsrulle!

Men däremot köpte vi fyra kanonfilmer till kanonpris samma kväll: "Munich", "The Squid and the Whale", "Transamerica", och "Mad Hot Ballroom". Fyra filmer för $20 (ca 140 kr)!

    

Bok : I skuggan av ett brott / Verkan

Det har inte blivit mycket läsning under vårterminen... Förhoppningsvis blir det mer tid över nu över sommaren!
 
De två senaste böckerna jag läst är dock Helena Henchen's "I skuggan av ett brott" (sann historia om en mordhistoria i hennes familj) och Torbjörn Flygt's "Verkan" om ett rättssamhälle i gungning...

Har ni några tips på bra böcker?

 

Cool or creepy?

Google Map

På Google Maps har man en ny tjänst som de kallar "Street view". Där kan man se en nytagen bild på varenda gatuhörn av varenda adress i 360 graders panorama (endast fyra städer än så länge).  Jag kan inte bestämma mig om detta är otroligt cool, eller otroligt creepy!

Här kan ni se vårt hus... Har ni "tur" kanske vi är i bild!

RSS 2.0