Jag blir ju aldrig klar...

Jag insåg idag att det inte finns någon som helst möjlighet för mig att bli klar med skolan till julen 2010 som jag hade planerat. Det är alldeles för många klasser kvar att ta... Även om jag siktar in mig på sommaren 2011 så kommer jag få ligga i för att hinna klart! Otroligt deprimerande!

Mats Eks "Ställe"Det här ser ju finfint ut! Jonas Åkerlunds filmatisering av Mats Eks koreografi med Michail Baryshnikov och Ana Laguna sänds på SVT ikväll.

Vinnare på Roy-galan

Bästa reklamfilm: Systembolaget TonårsfestenBästa regissör: Jesper KouthoofdBästa fotograf: Fredrik Bäckar / Bästa Animation och specialeffekt: Redrum!Alternativ media: Mao-glasögon (Forum för levande historia) / PalladiumFolkets pris: Friends “Hålla käften“


Jonathan Johansson : Aldrig ensam


Musik : Alva Noto + Ryuichi SakamotoOj, titta vad jag råkade hitta på iTunes! En pianist (Ryuichi Sakamoto) och en elektronisk musiker (Alva Noto) som gett ut några lågmälda, vackra album tillsammans. De har tydligen (förstod jag efter snabbt Google-sök) turnerat tillsammans på olika museer i Europa. Otroligt vackert! Och vilka skivomslag sen...


Foto : Edward SteichenThe Flat Iron Building i New York 1904.

Design : Hell noJag jobbar på en skoluppgift där det gäller att göra en propaganda poster, därav alla Shepard Fairey bilderna häromdagen (inspiration).

Se fler och större bilder på min Flickr sida.

Mika : Rain


Phoenix : 1901


Design : Shepard FaireyShepard Fairey är en designer som fram för till ett par år sedan var mest känd för sina “Obey“ posters som finns uppsatta över hela världen. Men så gjorde han ett porträtt av Obama...

Fairey gör ofta propaganda affischer i stil med gammal sovjetisk, kinesisk eller nazi propaganda (var det nåt de kunde så var det just propaganda). Effektivt och snyggt!


Design : Saul Bass posters


Saul Bass gjorde på 60-talet fantastisk design, bla posters till Hitchcook’s “Vertigo“.


Pnau : Baby


Melodifestivalens webbjokerDet här med att utse ett bidrag till Melodifestivalen via en webbjoker verkar ju lovande! :)

Design : Ken klipp


Design : Snygga skivomslag (4)


Lykke Li's album och singlar är jättesnygga. Konsekvent och snygg design. Dessutom passar de hennes musik perfekt.


Konst : Richard Prince


Idag tittade vi på Richard Princes bilder i skolan. Han har gjort så mycket, och allt tycker jag inte om—han är kanske mest känd på bilderna han tagit av Marlboro reklam. Jag föll för hans bilder med text i och hans serie av sjuksköterskor, som är delvis kopierade från 50-tals reklam och han sedan målat ovanpå.


Sommar i P1

Idag lyssnade jag på årets sista sommarpratare i ipoden. Japp, jag lyssnade igenom alla—utom en. Det var mig övermäktigt att ta mig igenom Johan Eliaschs program. Helt vedervärdigt. Som exempel ägnade han åtta minuter till att i detalj beskriva ett utförsåk i Kitzbühel, och då är han inte ens skidåkare. Men det var enda programmet jag var tvungen att hoppa över. Det var inte lätt att ta sig igenom Ingvar Kamprads eller Malin Baryard Johnssons program heller, men det gick. Årets “folkets sommarpratare“ var också helt meningslös; vad är egentligen tanken med att ha en “folkets sommarpratare“?

Några andra tankar:

Så pass många pratade om sina bortgångna fäder att när det väl var dags för Alex Schulmans program, kändes det nästan lite komiskt. 

Laleh gör studvis fantastisk musik, men ibland svamlar hon på utan hejd: “Jag såg en gång en man som...matade duvor. Och jag brukade själv mata duvor när jag var liten. Och ankor och sånt där... Vi... Det fanns en liten sjö och så där. Men hur som helst... Så det här med... Så jag såg honom mata duvorna och så...liksom...så han såg så engagerad ut, och...och så märkte jag att han...liksom han ler inte utan han, han måste mata de här duvorna för att han ska rädda de här duvorna“. Allt detta med lite ansträngd bebisröst. Men sedan spelade hon sin egen låt “Bjurå Klubb“ och då är hon ju mer i sitt element. Då kan man inte annat än att älska henne. 

Det blev ett sånt himla liv när Regina Lund enbart spelade sina egna låtar i sitt sommarprat för några år sedan. Att Owe Thörnkvist gjorde samma sak i år var det ingen som sade något om. 

Jag tycker det är komiskt med folk som väljer musik efter samtalsämnet, som till exempel Elizabeth Gummesson som följde upp ett sitt prat om att alltid se livet från den ljusa sidan med Bobby McFerrin’s “Don’t Worry Be Happy“ eller Malin Baryard Johnsson med alla sina låtar om hästar och ridning. 

Bra musik spelade bl a Bodil Malmsten och (föga förvånande) Frida Hyvönen, som förövrigt hade ett av de bästa praten i år.

Günter Graffenbergers program var bra, men nästan överjävligt deprimerande. Alex Schulman och Anders Lundin var överraskande bra. Ola Salo och Helena von Zweigbergk var rätt trevliga. Men ingen fullpoängare i min smak i år.

Sarah Silverman’s lösning på världssvälten


Nyfödd systerdotterHär är vår nya systerdotter i Indien. Paresh’s syster Ruby födde en dotter förra veckan. Namnet bestäms först efter 21 dagar, allt efter traditionen...

Typografi : Nothing to Kill or Die For


Se fler och större bilder på min Flickr sida.

Röyksopp : This Must Be It


Foto : "Two friends at home, N.Y.C. 1965"Som sagt så var jag på MoMA idag för att hitta ett foto att skriva min slutuppgift i fotohistoria klassen. Jag kommer spendera massor av tid med bilden jag väljer, så jag skrev ned en hel drös bilder på museet och satt sedan hemma och valde med omsorg... (tar det på för stort allvar? never!) Jag tror det blir den här bilden av Diane Arbus, för det finns så mycket att spekulera över i den. Vad har de här personerna för relation? Två vänner säger titeln, men den obäddade sängen och deras kroppsspråk indikerar något helt annat.

Paul Sietsema på MoMAJag var på MoMA idag för att titta på deras fotoutställning inför en uppsats i Foto-historian, men jag kikade även in på Paul Sietsaema’s utställning eftersom jag ändå var där. Jag tyckte mycket om hans massivt stora tavlor. Han målar bla stora tidningsutklipp som helt “naturliga“ ut, man får stå mycket nära tavlan för att se hur han duddat dit färgen med penseln. Allra mest imponerande blir det på de tavlor som har liten “maskinskriven“ text.

Maskinen : Dansa med vapen


Rewind Graphics : ny loggaJag hoppas jag ska få tid att lägga upp en websida för Rewind Graphics under hösten. Så här ser loggan ut idag. Den har gått igenom en hel del förändringar sedan oktober 2007 (se här)

Foto : LoveSe fler och större bilder på min Flickr sida.

Paresh blev morbror

Inatt vår tid blev Paresh morbror för andra gången. Hans syster Ruby födde en flicka via kejsarsnitt. Paresh’s leende är brett och han önskar nog att han kunde åka hem nu på en gång...

Design : Bach Cantatas CDEn uppgift från min Print Production klass. En ny design till Lorraine Hunt Lieberson's CD med Bach's Cantatas.

Foto : Catharina


Se fler och större bilder på min Flickr sida.

Niklas von Arnold : Don't Do Nothing


Design : Leben und Leben Laßen"Lev och låt andra leva" är mottot för min serie av fyra självporträtt.


Elin Ruth Sigvarsson & Lars Eriksson : Love


RSS 2.0