Musik : iPod shuffle

John Legend : Alright
Kristofer Åström : Loupita #1
Laleh : Closer
Martha Wainwright : Factory
Kent : Stoppa mig juni (Lilla ego)
Weeping Willows : Lost Love
Moneybrother : Bara ett fån gör så mot sig själv
Carola : I denna natt blir världen ny
Maxwell : Changed
Cesaria Evora : Terezinha

Bok : Jenny

Igårkväll läste jag Jonas Gardell's "Jenny". Det var ett tag sedan jag läste något av Gardell, och jag blev lite paff över hur CYNISKT jag tycker han skriver!! Historien är i sig gripande och hur kan man annat än känna med den utsatta flickan? Men Gardell verkar inte alls känna något för henne. Eller de andra i historien... Alla känslor går att utnyttja som emotionell utpressning! Jag blev på samma gång tagen av historien och störd på författaren! Jag kände ofta "att han inte skäms!". Idag gick jag in på Gardell's websida och såg en video där han pratar om boken, och han bekräftar allt jag känner... Där sitter han och riktigt myser över hur mycket han bryr sig om de utsatta människorna! Frågan är vem som utnyttjar Jenny mest? Hennes vidriga klasskamrater eller Gardell själv?


Design : Flash video player

Design : Flash video player

Öppna video player

Design : Absolut Klimt

Design : Absolut Klimt


Film : Das Leben der Anderen

Tyska "Das Leben der Anderen" ("De andras liv") som vann en Oscar för bästa utländska film häromåret är verkligen en pärla! Jag hade förväntat mig en obehaglig berättelse om grymheter i östtyskland under Stasi. Istället växer en historia om ensamhet, mod och lojalitet fram! Sista repliken i filmen fullkomligt golvade mig!


Bok : En kort berättelse om traktorer på ukrainska

Igår läste jag klart Marina Lewycka's "En kort berättelse om traktorer på ukrainska" om två systrars desperata försök att stoppa pappas planer. Han har nämligen bestämt sig för att gifta sig med en ung yppig ukrainsk kvinna för att hjälpa henne och hennes son få uppehållstillstand i England. Boken är dråplig, men också insiktsfull och varm. Jag fascineras allra mest över systrarnas problemfyllda relation... Tack igen, kompis!


Mamma + Pappa + Barn?

Mamma + Pappa + Barn?

Desperata?

Nu när tom Moderaterna har bestämt sig att backa förslaget om könsneutralt äktenskap, står den svenska kristna högern väldigt ensamma. Galenpannorna i Kristdemokraterna kommer så klart inte ge sig, men de är ett försvinnande litet parti som inte kommer ha en chans att stoppa lagändringen. Så det är klart de börjar känna sig smått desperata!

Egentligen skulle man kunna fullkomligt strunta i att dessa fundamentalister nu annonserar i tunnelbanan i Stockholm. Det är en sista dödsryckning och kommer garanterat inte leda någonvart.

Men när man tänker på att de som sköter annonseringen i Stockholms tunnelbana är det amerikanska, konservativt kristna företaget ClearChannel, så kanns allt så smutsigt. Tom SL's anställda kanner sig kränkta av annonskampanjen (se artikel i DN), men ClearChannel har ett uppdrag (från Gud) att försvara sina kristna värderingar och de kommer inte ge sig för några protester från arga Stockholmare...

Religion kills!

Cecilia Enberg : Tänk på mig

Tänk på mig

I nästa vecka kommer Cissi över till New York för att jobba här i en månad! Men redan nu gör hon stordåd som street konstnär i Stockholm!
Bilderna är från Cissis blogg.

   

Musik : iPod shuffle

Michael Jackson : Baby Be Mine
Joni Mitchell : Don't Interupt the Sorrow
Everything But The Girl : Lullaby of Clubland
Madonna : Future Lovers
Jolie Holland : Stubborn Beast
Carola : Guld i dina ögon
Christian Walz : You Look All the Same
Monica Zetterlund : Gröna små äpplen
Justin Timberlake : Nothin' Else
Stan Getz & João Gilberto : Desafinado

Arrgh...

Jag e arg!
Någon tog min plånbok i skolan idag! Jag spärrade alla kort på en gång och åkte till Paresh på lunchen så jag kunde få lite kontanter. Men nyss ringde de från skolan och sa att de hittat plånboken. Utan kontanter så klart, men annars verkar allt vara där... Korten jag spärrade i Sverige kommer jag inte kunna få några nya forrän jag är hemma över jul! Arrgh... (Men ändå skönt att få tillbaka korkortet så klart)

Kent : IngentingSkivan är på väg i paket över Atlanten...

Design : Swiss design posters

Senare idag ska jag gora en muntlig presentation i min Graphic Design klass. Jag har valt att berätta om en stil inom grafisk design som heter International Style / Swiss Design. Stilen kommer som titeln antyder från Schweiz på 50-talet, och baseras på enkla raka linjer, tydlighet och sans-sefif typsnitt som Helvetica. Ju mer jag gjorde research, desto mer förstod jag att jag älskar den här stilen... Jag visste inte om det bara!

         

Real beauty?No wonder our perception of beauty is distorted.

Reklamfilm från Dove, som har en kampanj som heter "Real Beauty".

Vi tänker på...

Mimmi och hennes familj!

Film : Rendition / Michael Clayton / Vaastu Shastra

Våra tre senaste filmer:

"Rendition", otroligt stark film med Jake Gyllenhaal, Reese Witherspoon, Meryl Streep om hur en egyptisk man som bott 20 år i USA, är utbildad på NYU, gift med en amerikanska och väntar sitt andra barn, helt plötsligt blir misstänkt för att ha koppling till en terrororganisation. Man blir extremt arg och uppgiven... Hoppas den här filmen blir ordentligt uppmärksammad, speciellt här i USA... Meryl Streep borde bli nominerad till en Oscar!

"Michael Clayton" (årets snyggaste filmaffisch?) borde vara en perfekt film. Bra manus "based on a true story", bra skådespeleri (speciellt Tilda Swinton, som iskall företagsledare) och snyggt filmad och klippt. Men ändå sitter man mest och väntar på nåt... Jag hade nog väldigt höga förväntningar... Bra, men inte väldigt bra...

"Vaastu Shastra", en indisk skräckfilm i samma anda som alla japanska skräckfilmer som så blivit populära de senaste åren. Kanske mindre originell än de japanska filmerna, ibland ser man exakt vilken film som inspirerat till en specifik scen. Det kan vara en scen ur "The Grudge" eller "The Shining". Men på det stora hela en ganska läskig film!

  

Who's that girl?Vem är tjejen näst längst till vänster, hon som heter "Skada"..?
Känner ni igen henne? Jag fick ett tips... annars vete tusan om jag kännt igen henne!

Design : Nya Match banners

Match banner

  

Design : Rewind Graphics logga?

Logo - Rewind Graphic

Tack för alla kommentarer! Jag jobbade vidare på en av loggorna, och har kommit nära nåt som jag och Paresh är rätt nöjda med. Om ni har fler åsikter - lämna en kommentar här på bloggen, maila mig på mail@kennethjansson.com eller via Facebook! Det börjar bli bråttom och det är svårt att ta det där slutgiltliga beslutet...

Musik : iPod shuffle

Joni Mitchell : Blue
Madonna : Nothing Fails (Nevins Mix)
K.D. Lang : Fallen
The Beatles : Back in the U.S.S.R.
Martha Wainwright : Who Was I Kidding
Michael Jackson : For All Time
Miriam Makeba : Malayisha
Stina Nordenstam : He Watches Her From Behind
Billie Holiday : Strange Fruit (Tricky Remix)

Design : Hjälp oss välja logga

Design : Rewind Graphics logos

Antingen i ett email till mail@kennethjansson.com eller som en kommentar här på bloggen, var bussig och ge lite synpunkter på de loggor jag tagit fram till vårt nya företag. Ska vi välja en av de här, eller måste jag sketcha på nya? Färgerna är oviktiga för nu, de kommer jag jobba på senare. Just nu är det bara själva designen som gäller...
Tacksam för alla synpunkter!

Design : Positive / negative space

Design : Holy river

Det här är ett skolprojekt där vi skulle skapa en bild med så lite information som möjligt genom "positive / negative space" (tänk iPod reklam). Jag baserade bilden på det här fotot

Krya på dig...

...Jonas!

Nobels fredspris

Tänk att George Bush och Al Gore stod mot varandra i det amerikanska presidentvalet år 2000. Nu är den ena av dem hatad både på hemmaplan och (kanske framförallt) internationellt. Den andre har precis tilldelats Nobels Fredspris (tillsammans med FN's Intergovernmental Panel on Climate Change).

Nu ska vi komma ihåg att Al Gore faktiskt fick fler röster i valet än George Bush, men ändå, vilken otrolig flopp! Ni valde fel man, Amerika!

Moderat politiker visar drag av psykopati

Marie Lennerljung, moderat politiker i Ängelholm, skrev nyligen på ett nätforum:

"Palmes död är en obetydlig parantes i världshistorien, och i Sverige är det väl bara sossar som sörjer den inbilske typen. Jag själv rökte cigarr i glädjeyra 1/3 -86 för att fira att Sverige befriats från sin kommunistdiktator."

En person som har den sortens reaktion på ett mord uppfyller väl beskrivningen av psykopati:

Psykopati (från grek. psyche "själ", "liv" och pathos "lidande") är en personlighetsstörning som karaktäriseras av en brist eller total avsaknad av grundläggande sociala känslor, som medkänsla och empati. (Wikipedia)

Design : Ny sida för match.com

Banner : Match

Idag jobbade jag på en ny sida för match.com där man ska kunna anmäla sina singelkompisar till deras online dating service. Detta är i ett väldigt tidigt skede (därav en rubrik som "Lorum ipsum dolor sit amet") och layouten kommer nog hinna ändras flera gånger innan den kommer online någon gång nästa år...

Musik : iPod shuffle

Christian Walz : Die
Cesaria Evora : Beijo De Longe
R.E.M. : Final Straw
Norah Jones : One Flight Down
Monica Zetterlund : Once Upon a Summertime
Bo Kaspers Orkester : Hon är så söt
Cat Stevens : Moon Shadow
Coldplay : God Put a Smile Upon Your Face
Alanis Morrissette : Are You Still Mad
Damien Rice : Older Chests

Design : Match Mobile

Banner AOL Banner AOL

Den här veckan jobbar jag med uppdateringar på Hanft Raboy's websida och banners för Match Mobile som ska ligga på AOL personals' websida.

Foto : Pennor

Pencils

Se fler av mina bilder på Flickr.

Film : Amores Perros

Igårkväll såg vi "Amores Perros" av Alejandro González Iñárritu med bl a Gael García Bernal. För en gångs skull tyckte jag och Paresh helt olika om en film, vi har annars väldigt lika smak. Filmen är ca 2 1/2 timme och har tre separata historier som jag tyckte var engagerande och starka... Paresh däremot tyckte den var förutsägbar och gillade inte alls att se så många skadade hundar...


Film : The Darjeeling Limited / Eastern Promises

Ikväll såg vi Wes Anderson's ("The Royal Tennenbaums") nya film "The Darjeeling Limited". Underbar, underbar, underbar! Humor, dramatik, estetik! Tre bröder gör en spirituell resa till Indien for att lära känna varandra och komma i kontakt med sin mamma som flyttat (flytt?) till ett nunnekloster. Prologen "Hotel Chevalier" kan laddas ned gratis från iTunes.

I förra veckan såg vi "Eastern Promises". Bra skådisar, helt ok story, men inte min sorts film...

 


RSS 2.0