Mathias Landaeus Trio : The Beautiful OnesMathias Landaeus Trio gör en Prince cover! Lyssna på hela låten, det intensiva partiet är väldigt bra! Jag jobbade med Mathias en gång på 90-talet, en visning för konstfack i Blå Hallen i Stadshuset som blev väldigt lyckad, mycket pga av den grymma musiken!

Film : Psalm 21Det här ser vi fram emot! När Jonas berättade om filmen lät det mer som ett drama, men nu finns det ju otäcka barn också! Yey!

Tryck på HQ knappen för bättre kvalitet.

Design : Kalender 2010 (2)Om de där förbannade filmaffischerna är tråkiga, så är typografi uppgiften att göra en kalender betydligt roligare. Vi får använda färg (tänka sig!) och geometriska former. Varje sida i kalendern måste visa tre månader, och vara 11x17 inches, men annars har vi varit fria i hur vi vill att den ska se ut. Jag baserade min på ett färgspektrum och den innehåller alltså 365 olika färger.

  

Foto : Min bild på MoMA's websidaInte så speciellt som det låter. MoMA har startat grupp på Flickr där man kan lägga till sina bilder tagna på museet. Sedan används bilderna slumpmässigt på deras websida. Men jag hajade till när jag såg den!

MoMA's websida

ABC3DCecilia Enberg tipsade om den här boken på Facebook, och idag köpte jag två ex - en åt henne och en åt mig själv. Otroligt snygg!

Paresh kommer hemIkväll (flera timmar försenad pga snöoväder) kommer Paresh hem efter en veckas kurs i Kansas City. Det blir lite sent, men firar väl hans födelsedag i alla fall. Jag har köpt honom t-shirten på bilden. Paresh var ett stort Pink Floyd i college (och är fortfarande i viss utsträckning). Sedan ville jag ge honom "Slumdog Millionaire" på DVD, men tyvärr släpps inte den förrän på tisdag, så det blir en försenad, försenad present. Sedan har han ju presenten från mamma och pappa också väntande. Plus liten tårta.


Jenny Wilson : The Wooden ChairOk Catharina, jag ger mig. Det här är ruskigt bra! Tack för tipset.

Design : It's easy if you try


Design : Fler logo varianter


Mad MenSnygg öppningssekvens för en av mina favoritserier; "Mad Men". Här kan ni dessutom se Simpsons perfekta hommage.

Design : Snygga skivomslag (3)Jag har aldrig gillat Bob Hund, men deras nya album "Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk" har snyggt omslag.

Design : Olly Moss' filmaffischerBrittiske designern Olly Moss har re-designat klassiska filmaffischer och kvar blev minimalistiska snygga grafiska bilder. Min favorit är "The Great Dictator" (ovan), men även "Rain Man" och "Die Hard" är väldigt smarta tycker jag.

Kolla in Olly Moss' websida

  
  

Frankmusik : Better Off As TwoTryck på HQ knappen för bättre kvalitet.

Så sorgligt!

Tydligare än så här blir det nog inte! SVT's "Debatt" diskuterar katolska kyrkan!

Se programmet här (snälla)!

Religion kills!

Happy Birthday Paresh!

Idag fyller Paresh år! Det känns lite konstigt för han är i Kansas den här veckan, så det blir inget firande... Han kämpar verkligen just nu med jobbet och skolan, och han hinner aldrig riktigt varva ned. Som vanligt är han "tapper", men det tar på krafterna. Grattis min älskade Paresh! Happy Birthday my Love!

  

Foto : Trappor på MoMAArkitekturen på MoMA är fascinerande. Det här fönstret där man ser trappor är avlångt och ensamt på en enorm vit vägg.

Se fler och större bilder på min Flickr sida.

Kondom reklamBra reklam för kondomer. Gjord av Superfad.

Blip.fm

 På blip.fm kan man söka bland låtar och göra sin egna spellista, länka bland vänner och se vad de lyssnar på. Jag blev först glad att de ger dig en kod som du kan använda för att lägga in din spellista på din blogg eller Facebook, sen upptäckte jag att det tyvärr inte funkade. Blogg.se strular... Synd! Men se sedan via länken nedan.

Min blip.fm sida

Foto : Utställning på MoMAIdag lärde jag mig grunderna i hur man använder filter i mörkrum för att öka kontraster i bilder. Första försöket ser ni ovan.

Se fler och större bilder på min Flickr sida.

Creative Writing : Ode to Mahoney

Vi fick i läxa att skriva en "Terza Rima" (14 rader, 10 stavelser i varje, med följande rimmönster: a+b+a, b+c+b, c+d+c, d+a+d, a+a). Min blev en argsint uppgörelse med katolska kyrkan. =) Vi ska läsa upp våra alster på lektionen imorgon. Hoppas ingen i klassen blir alltför kränkt! Angående titeln; Mahoney heter en av de anklagade kardinalerna som kände till sexuella övergrepp på barn inom kyrkan, men som höll tyst för att skydda kyrkans rykte.

Ode to Mahoney

There is this biblical quote that I like
That a "tree is recognized by its fruit"
It speaks true but not by wonder or might
How can it bloom if it's dead by the root?
If God is love, but what you speak is hate
it means you're full of it, and that's the truth
And while you hate and judge and say "God's great!",
another victim wipes her tears away
Her cardinal once said "Just keep your faith"
It all seems wrong, but who am I to say?
I'm another sinner that God might smite
But for those suffering church crimes I pray
For the victims unheard I will take fight
And now I call on thee, Heaven on high


Design : Kalender 2010

 
 


Design : Ny logga (2)Den här är kanske lite mer lättläst än den förra versionen.

...och en till


Foto : Rakning i MumbaiJag gillade det här stället i Mumbai, dit Paresh och jag gick för rakning ett par gånger. Allt där inne var turkost, limegrönt och rött (se fler bilder här) och innehavaren var trevlig och pratsam. Han hade en släkting i New York (så klart höll jag på säga). Och under attacken i Mumbai i november sprang beväpnade terrorister förbi hans lilla salong som är helt öppen mot gatan. Att se den här bilden fick mig att sakna Indien.

Foto : Tidig morgon i KeralaSe fler och större bilder på min Flickr sida.

Man är vad man läser?Om det ligger nåt i det (att man är vad man läser), så försöker jag stötta min framtida karriär som designer genom mina bokval! Baby steps! =) Här är några av de böcker jag köpt och fått på sistone...

  
 

Passion Pit : SleepyheadTryck på HQ knappen för bättre kvalitet.

Design : Ny loggaSenaste versionen av ny logga (work in progress) och tidigare varianter (små bilderna).

  


En riktigt bra dag!

Sovmorgon. Soligt och 15 grader varmt. Bra musik i iPoden. Ovanligt fina kläder. Pratade inför multimedia elever på mitt gamla college, fick jättefina böcker som ersättning. Plus, jag bor i New York!

Vissa dagar är bättre än andra!

Maia Hirasawa : South AgainTryck på HQ knappen för bättre kvalitet.

Foto : TomflaskorSe fler och större bilder på min Flickr sida.

Salem : AstronautJag föll fullkomligt pladask för Salem al Fakir's första singlar "Dream Girl", "Good Song" och "It's True". Men när albumet kom kunde jag inte hjälpa att jag blev lite besviken - det spretade för mycket. Nu har jag precis lyssnat igenom nya albumet "Astronaut" och är lite tagen. Vilken STORT album! Han väjer inte för de stora känslorna och arrangemangen! Det låter som ett popalbum från 70-talet på nåt sätt. Enkelt, men ändå symfoniskt, och... stort!

Sedan insåg jag också vilka snygga omslag han haft genomgående sedan genombrottet. Kolla nedan:

  
 

Design : Typografi uppgift

Den här skoluppgiften tar liksom aldrig slut. Varje vecka får vi ny feedback och tillbaka till InDesign och göra nya versioner. Dessa filmaffischer (vi fick fritt välja en filmklassiker - jag tog Hitchcock's "Vertigo") får inte innehålla färg eller foto. Enda typsnittet vi får använda är Akzidenz Grotesk i tre olika storlekar (jag har fått dispens på en av affischerna som ni kanske ser) och helst bara en variant (normal, bold etc). Vår lärare är lite av en asket...

 


Foto : Lunch i Kumarakom, Kerala

 


Vackra färger. Utsökt lunch!

Se fler och större bilder på min Flickr sida.

Design : Blommig falukorvFinfin illustration av min "Flickr-kompis" Gabbi Räv.
Se mer på hennes Flick sida.

Depeche Mode : WrongSnygg video regisserad av Patrick Daughters.
Tryck på HQ knappen för bättre kvalitet.

Foto : På MoMAFotat på MoMA i förra veckan och framkallat i mörkrum idag.
Se fler och större bilder på min Flickr sida.

Design : Me again


Design : Snygga skivomslag (2)Fler snygga skivomslag. Dessa tillhör samtliga Pet Shop Boys; singlar maxi-singlar och två olika varianter på nya albumet. Väldigt snyggt! Jag går igång på att det finns ett koncept som de använder sig av genomgående...

  
 


3D modell : Rewind Graphics StudioJag har inte visat min 3D modell som ingick i F.I.T. ansökan. Jag byggde en studio där vi kan ha kreativa möten om framtida projekt. Det här är ju inget jag kan, och personen som gjorde bedömningen frågade lite sarkastiskt om vi inte behövde några stolar runt bordet. "Vi har inte flyttat in klart ännu", svarade jag. Alla fönster har semi-transparenta rullgardiner som behåller ljuset men tar bort reflektioner från solen. Golvet är väldigt fint eller hur?

  

Melodifestivalen : FINALEN (kommentar)

Nu ska jag inte ta i för mycket, men jag gissade ändå jävligt bra! =)

Två bidrag tippade jag fel: Caroline af Ugglas som kom högre än jag trodde tack vare folkets röster, och Agnes som kom sämre än jag trodde.

Däremot tippade jag rätt om de tre jumboplatserna: Molly, Sofia och Emilia.

Jag hade H.E.A.T. och Sarah Dawn Finer på rätt placeringar i nedre delen av resultatlistan, men dit halkade alltså även Agnes lite orättvist.

Alcazar tippade jag på övre delen av resultatlistan, men utanför topp tre. De kom 5:a.

Jag trodde Måns, E.M.D. och Malena Ernman skulle utgöra topp tre och göra upp om segern. Nu tog ju Caroline af Ugglas sig ända upp på andra platsen och puttade därmed ned Måns till plats fyra, men annars hade jag rätt även där.

Tänk att operalåten vann! Jag trodde Malena skulle få höga poäng från jurygrupperna men att folket skulle "svika" henne. Det blev ju precis tvärtom, otroligt egentligen! Liite synd är det väl om Måns ändå, han hade det mest ambitiösa numret jag sett i melodifestivalen. Och om Agnes... Och om Sarah Dawn Finer...

Melodifestivalen : direktkommentarer

Måns Zelmerlöw : Bra, men inte lika stabilt som i delfinalen. Lite falsksång och konstig timing...

Caroline af Ugglas : Vilket enormt publikstöd! Låten bara växer med hennes självförtroende!

Agnes : Vilken artist hon är! Varför har inte hon internationell karriär? Speciellt med en så bra låt som "Release Me" som ligger på listorna nu?

H.E.A.T. : Ojojoj vad han sjunger! Får gärna skrälla för mig, jag gillar verkligen den här låten!

Emilia : Min första kisspaus! Hon borde faktiskt inte vara i final!

Alcazar : Ösigt, men inte min favorit...

Sarah Dawn Finer : Kanonlåt, men inte så bra nummer... och Sarah var faktiskt inte inte i sitt essä ikväll!

E.M.D. : Smart ändring i öppningen. Aningen säkrare i numret, men inte bra nog egentligen. Synd på otroligt catchy låt!

Sofia : Fan, det svänger ju! De skulle skickat in den här till grekiska festivalen, där hade den kanske vunnit, och det skulle säkert gå ganska bra för den även i ESC. Liiite mer rock'n'roll från Sofia och jag hade fallit pladask!

Molly Sandén : En låt som hade kunnat vinna melodifestivalen i mitten på 90-talet. Nu borde den vara chanslös. Jag hoppas det i alla fall!

Malena Erman : Det känns som en vinnare, gör det inte?

Design : Multicolor me


Salem al Fakir : Astronaut (Kitchen sessions)Här kan ni se den riktiga videon, men den är betydligt tristare!

Mammas nya kille (2)

Lyssna på inslag från P3's humorprogram 'Mammas nya kille' med den enormt gnälliga Agneta Fagerwall Olsen. Dialekten och gnället är perfekt!

"Hatar du mig Bengt?"

Melodifestivalen : FINALEN!

Låt mig börja med att säga att årets final är ovanligt svårtippad. Förra året höll jag på Sanna Nielsen men tippade ändå Charlotte Perrelli som vinnare, året innan var The Ark solklara vinnare, och 2006 hade Carola ingen egentligen ingen konkurrens... Men i år finns det en massa olika scenarior, vilket är roligt! Det kan bli skräll eller lite mer tippat, det kan bli opera eller hårdrock, egentligen är det bara tre bidrag som är helt chanslösa:

Emilia - You're My World
Molly Sandén - Så vill stjärnorna
Sofia - Alla

Det märks att det är hög kvalitet på finallåtarna i år, för redan nu är det svårare att hitta de andra tre låtarna som hamnar på resultatlistans nedre hälft, men jag måste ju tippa några, så det blir:

Caroline af Ugglas - Snälla snälla
Sarah Dawn Finer - Moving On
H.E.A.T. - 1000 Miles

Två låtar som kommer få bra placering, men som jag inte tror kan vinna:

Alcazar - Stay the Night
Agnes - Love Love Love

Och sist men inte minst, de tre låtar som jag tror gör upp om segern:

Måns Zelmerlöw - Hope and Glory
E.M.D. - Baby Goodbye
Malena Ernman - La Voix

Jag vet att Caroline af Ugglas är lite favorittippad just nu (1:a på iTunes bla), men jag får för mig att hon faller på målsnöret, konkurrensen i finalen blir henne övermäktig. Sarah Dawn Finer förtjänar bättre, och både Agnes och Alcazar skulle kunna peta bort någon i topp tre. Och som sagt; H.E.A.T. skulle kunna skrälla!

Jag kan verkligen inte tippa en vinnare, men för att ha sagt någonting så säger jag Måns Zelmerlöw! Inte för att jag egentligen vill att han vinner, men för att han känns som ett "tryggt" alternativ (opera kanske blir för konstigt för Svensson i alla fall) och han har ett jävligt snyggt nummer! 

Michael Jackson : This is it!Kanske konstigt att jag inte skrivit om detta tidigare, men Michael Jackson gör comeback i juli. Först släpptes biljetter till tio konserter på O2 i London, men de biljetterna såldes slut på ett ögonblick så fler konserter lades till snabbt. Först blev de 30, sedan 36. Vi får väl se vart det slutar. Sedan är nog tanken att han ska göra liknande stopp på fler ställen i världen. Det ryktas om Las Vegas, och någonstans i Asien.

Jackson säger att detta blir hans sista live shower, och det är ju tråkigt att höra, men varför inte "go out with a bang"? Jag tror dock dessa sista "sista shower" kan hålla på i två-tre år. Hoppas bara att det kommer ett album också!

Att detta är efterlängtat bland fans märker man kanske på videon (ovan) som någon satt ihop från Jackson's presskonferens där han avslöjade sin comeback. 

* Uppdaterat! Bara några timmar efter jag skrev det här inlägget ändrades antal konserter till 50! Kan ni föreställa er att han sålt 360000 biljetter i förhand till hardcore fansen? Först imorgon släpps biljetterna till allmän försäljning!

Från press releasen:

Records have tumbled:
- The biggest audience ever to see an artist in one city
- The most amount of people to attend a series of arena shows
- The fastest ticket sales in history

Three-quarters of a million people in the UK alone have bought their tickets and fans have been camped out at The O2 Arena since last night, stopping at nothing in their quest to see Michael Jackson.

By the end of the 50 concerts, 1 million fans will have witnessed one of the greatest musical events in history. The figures speak for themselves - 360,000 tickets sold in 18 hours during the pre sale so far, that is 20,000 tickets per hour, 33 tickets per minute!


14 augusti 2001Titta vad jag hittade när jag sökte bland gamla papper idag. Kontaktkartorna från den 14 augusti 2001. Time flies!

Design : Me in pink


Mammas nya kille (1)

Lyssna på inslag från P3's humorprogram 'Mammas nya kille' med en av mina favoriter folklivsfanatikern Job Andersson.

"Ja, du hör ju själv, dum i huvet nå djävulskt!"

Maskinen : PengarTryck på HQ knappen för bättre kvalitet.

FIT portfolio

Detta kommer jag visa upp på FIT på onsdag som portfolio till min ansökan. Plus ett tecknat självporträtt och en 3D modell av ett "drömrum" som jag inte börjat på ännu. Wish me luck!

    
    
  
 
 
   

Design : Ken 09


Melodifestivalen : Andra Chansen (kommentar)

Fem av sex korrekta tips!

Jag tippade ju att Star Pilots skulle slå Caroline af Ugglas i andra semifinalen, men är väldigt glad att jag hade fel där! Det blir en mer varierad final med Carolines fina låt. Den växer, visst gör den. Hon sjunger den enkla (nästan naiva) texten jättefint!

Sarah Dawn Finer gav mig gåshud idag. Som hon sjöng (i alla fall första gången)! Jag gillar ofta när artister som är vana att kunna göra lite vad som helst med sina röster måste kämpa lite. Det låter så angeläget då...

Inget fel på Sofias "Alla", men själva upplägget på Internationella Juryn är ju helt befängt! Säg att juryn gjorde följande val i Leksand, där Sofia tävlade: 1. BWO, 2. EMD, 3. Molly Sandén, 4. Rigo, 5. Sofia, 6. Velvet, 7. Maja Gullstrand, 8. Mikael Rickfors. Men sen kunde de inte välja någon bland de topp fyra eftersom de gick vidare i alla fall, så det blir Sofia. Väl i andra chansen kan de inte välja att "rädda" BWO eftersom de inte är juryns val! Helt hypotetiskt, men ni fattar vad snett det blir...

Det om det! Kanonfinal blir det nästa vecka. Och antagligen VÄLDIGT jämnt!


Design : Ouch


Melodifestivalen : Andra Chansen

I andra chansen har jag inte tänkt gardera eller komma med ursäkter!
Följande går vidare (i fetstil):

Första kvartsfinalen:
Scotts : Jag tror på oss / Sarah Dawn Finer : Moving On
Kvällens enklaste match! Scotts låt har alla glömt vid det här laget, samtidigt som många nog förvånades över att Sarah Sawn Finer inte gick till final förra veckan. Helt rättvist går Sarah Dawn Finer vidare, om inte hennes dåliga hals kommer i vägen. Sarah hade stand in på genrepet ikväll för att hon behöver vila...

Andra kvartsfinalen:
Lili & Susie : Show Me Heaven / BWO : You're Not Alone
Jag tror folk kommer älska att sjunga och dansa med i Lili & Susie's smarta comeback låt, medan de blev rätt besvikna på BWO's låt i år. Det här är ju så klart inte lika självklart som första kvartsfinalen, för i ärlighetens namn har BWO en mycket starkare låt, men jag tror mer på de finska systrarna!

Tredje kvartsfinalen:
Amy Diamond : It's My Life / Star Pilots : Higher
Det finns mycket att störa sig på i Star Pilots nummer. Att ett gäng medelålders killar mimar och spelar luftgitarr iklädda stridspilotsuniform och solglasögon. De låtsas heta M-31 och vara piloter i amerikanska armén. Plus att låten är ett uppenbart plagiat...Men Johan Becker sjunger skitbra, och låten är en monsterhit som kommer spelas sönder och samman på reklamradiokanalerna.

Fjärde kvartsfinalen:
Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox : I Got U / Caroline af Ugglas : Snälla snälla
Svårare att tippa. Två rätt bra låtar inom helt olika genrer, men jag tror Caroline af Ugglas' innerliga ballad vinner. Rigo får nöja sig med att bli en av årets sommarplågor!

_______________________________________________

Första semifinalen:
Sarah Dawn Finer : Moving On / Lili & Susie : Show Me Heaven
Det spelar ingen roll om BWO lyckas slå Lili & Susie i kvartsfinalen, för de klarar sig inte förbi Sarah Dawn Finer i semifinalen. "Moving On" har fortfarande chans till hög placering i finalen, även om vi nog kan utesluta vinst.

Andra semifinalen:
Star Pilots : Higher / Caroline af Ugglas : Snälla snälla
Kvällens svåraste match att tippa! Vem kommer ringa och rösta? Ingen av dem har ju kanske nån jättepublik... Men jag tror på radiohit framför hjärta-och-smärta. Men Caroline af Ugglas kan ju ändå ta sig till finalen via Internationella Juryn.

_______________________________________________

Till final alltså: Sarah Dawn Finer och Star Pilots
Båda tävlade i fjärde delfinalen, vilket visar att det var hög klass på bidragen förra veckan!

Också till final (via Internationella Juryn): Caroline af Ugglas
Bara för att tippa nåt... Jag har ingen aning vad de kommer välja. Om Sarah Dawn Finer inte skulle vinna sina dueller kommer hon absolut bli vald, men annars har jag ingen aning om de väljer Caroline af Ugglas, Amy Diamond eller Sofia. Ska vi tippa att det inte blir någon internationell jury nästa år? För egentligen behövs ingen av de här låtarna i finalen!


Fever Ray : When I Grow Up


Foto : Paresh och The New York TimesJag tar en fotokurs i skolan där jag tvingats börja jobba i mörkrum, framkalla mina egna bilder och göra mina egna kopior. Det är så roligt även om fingrarna luktar kemikalier hela tiden! Det är nåt med de här bilderna som inte skulle sett likadant ut med en digitalkamera, jag kan inte exakt sätta fingret på vad det är, men jag ber att få återkomma när jag lärt mig mer. De mörka partierna blir så snygga! Bilden ovan gjorde jag idag och sedan har jag scannat in den.

Se fler och större bilder på min Flickr sida.

Foto : Hos Paresh's pappa i Bari           

Tillbaka till Indienresan! I ungefär två veckor var vi i byn Bari, där Paresh's pappa och andra släktingar bor. Där stannade vi över julhelgen. Att vara i Bari är som en lång meditation. Man vaknar tidigt, dricker en chai, går ut och promenerar, konverserar med människor, hem för frukost, sen blir det lite varmt och då passar man på att spela spel i skuggan, efter lite yoga och en dusch blir det lunch, ut bland folk igen, äta middag, spela mer spel och gå och lägga sig.
Det kommer fler bilder från Bari snart...

Design : Snygga skivomslagAtt designa skivomslag var en dröm när jag var yngre. Jag önskar att jag inte tappat bort alla de jag satt och designade, klippte och klistrade (alla till den fiktiva popgruppen Shady Visions) på pojkrummet! På sistone har jag sett så många snygga omslag, bla U2's nya (ovan), Depeche Mode, Kings of Leon, och Mando Diao's senaste skivor. Se och njut!

  

Erik Hassle : Hurtful


RSS 2.0