Foto : Noel PolancoTvå exempel på efterarbetet med bilder av Noel Polanco som jag fotade igår. Då man inte är expert med kameran får man ta igen i Photoshop!

Melodifestivalsfinal : kommentarJag tippade helt rätt! Jämför resultaten och mina gissningar (inom parantes):

1 (1). Anna Bergendahl
2 (2). Salem al Fakir
3 (3). Eric Saade
4 (4). Darin
5 (5). Timoteij
6 (8). Andreas Johnson
7 (9). Ola
8 (7). Jessica Andersson
9 (6). Peter Jöback (kvällens stora överraskning för mig, att INGEN verkade gilla den)
10 (10). Pernilla Wahlgren

Sedan är jag mest glad över att Timoteij inte heller gick hem någonstans (förutom i Luleå—så klart). Spännande tävling. Jag gillade de internationella jurygrupperna, jag var skraj att de skulle ställa till kaos med konstiga röster.

Jag är inte helt nöjd med valet av Anna Bergendahl, men det har “legat i luften“...

Melodifestivalen : FINAL!

Oj, nu är det redan dags för final, och så här öppet har det väl inte varit på många år! Mina personliga åsikter och vad jag tror kommer hända skiljer sig rätt markant, så att jag idag tänker ge två listor, men jag börjar med att tippa resultatet:

1. Anna Bergendahl : This is My Life
Anna har legat etta på singellistan två veckor i rad, konstant etta på iTunes sen låten släpptes, etta i publikundersökningar hos både Aftonbladet och Expressen. Dessutom är det en låt som ingen tycker illa om, så hon kommer få rätt höga poäng från alla jurygrupper. Jag undrar om det går att stoppa Anna..?!

2. Salem al Fakir : Keep On Walking
Om inte clowneriet med Björn Gustafsson sabbar för Salem (stark låt som inte behöver gimmicks) så tror jag Salem får mycket höga poäng från många jurygrupper (kanske inte de internationella i och för sig) och är en av två låtar som skulle kunna utmana Anna Bergendahl.

3. Eric Saade : Manboy
Småflickornas favorit ska inte underskattas, de är ju gruppen som röstar upp hela veckopengen på sin favorit. Jag kan även föreställa mig att de internationella jurygrupperna favoriserar det här bidraget. Skulle även kunna “skrälla“ och ta hem alltihop.

4. Darin : You’re Out of My Life
Darin och Eric Saade skulle eventuellt kunna byta plats på resultatlistan, men eftersom det är tätt med ballader, tror jag Darin får dra det kortare strået.

5. Timoteij : Kom
Jag kan bli nervös över hur de internationella jurygrupperna kommer rösta på Timoteij—årets enda skamfläck i finalen. Det ser ursvenskt ut, snygga, unga tjejer med en superenkel melodi. Jag kommer bli så arg om detta nazistbidrag skulle skrälla! En av några få låtar som absolut inte får vinna ikväll! Normalbegåvade tjejer som det finns tretton på dussinet av. Nej tack! Men jag tror de kommer vara i övre delen av resultatlistan, tyvärr!

6. Peter Jöback : Hollow
Helt oförtjänt har Peter Jöback tappats bort bland finalbidragen! Bästa sångprestationen, stark låt som jag tror skulle beröra människor över hela Europa i ESC. Men tyvärr helt chanslös ikväll.

7. Jessica Andersson : I Did it For Love
Jessica-Sveriges-tråkigaste-artist-Andersson har medvind som skulle kunna ta henne ännu högre i resultatlistan, så det här kanske är lite önsketänk i alla fall... Superslät låt som framförs med dansbands-innerlighet.

8. Andreas Johnson : We Can Work it Out
Det finns nåt lite fint med den här låten ändå, men Andreas Johnson kommer hamna i bottenskiktet ikväll. Låten griper aldrig riktigt tag och det finns starkare ballader att rösta på.

9. Ola : Unstoppable
Av nån anledning kommer Ola sist i alla publikundersökningar. Det är ju konstigt i en final med så få starka upptempolåtar. Jag tycker låten är helt ok, men kommer vara helt chanslös!

10. Pernilla Wahlgren : Jag vill om du vågar
Det är bara Pernilla och Timoteij som sjunger på svenska, och det skulle eventuellt kunna ta Pernilla lite högre i resultatlistan. Dessutom är det den enda traditionella schlagern. Men jag tror bristen på juryröster kommer göra Pernilla chanslös.

Men om jag fick ÖNSKA ett resultat skulle det se ut så här:

1. Salem al Fakir
2. Peter Jöback
3. Darin
4. Anna Bergendahl
5. Ola
6. Andreas Johnson
7. Eric Saade
8. Jessica Andersson
9. Pernilla Wahlgren
10. Timoteij

Egentligen är det omöjligt för mig att välja vinnaren mellan Salem (som jag tycker har en bättre låt rent allmänt) och Peter (som har mer av en ESC låt som kanske skulle funka bättre i Europafinalen), men det här är ett drömresultat som jag inte kommer få uppleva ikväll. Njut av bra TV-underhållning!

Melodifestivalen : Andra chansen

Det är inga dåliga låtar som slåss om de sista finalplatserna i Andra Chansen på lördag. Det är som vanligt dueller som gäller. Och som vanligt är det här vad jag hoppas på, inte nödvändigtvis tror ska hända...

Pain of Salvation vs. Pernilla Wahlgren
För mig är det här enkelt: Pain of Salvation all the way! Jättefin, innerlig låt som tyvärr kan förlora på att det redan är många bra ballader i finalen. Kan så klart hända att folk längtar efter schlager och röstar igenom Pernilla, men det skulle smärta lite... Är vi inte färdiga med den sortens låtar nu?

Pauline vs. Crucified Barbara
Låtmässigt är det här nästan dött lopp för mig—båda är rätt bra, men når inte riktigt fram—men på scen tyckte jag Pauline blev lite mjäkig, så jag håller på Crucified Barbara (två rockband i de två första duellerna) så det innebär att...

Pain of Salvation vs. Crucified Barbara
Blir nog hård match eftersom de kan ha lite samma publik, och det vore kul med fler tjejer i finalen... Men jag håller Pain of Salvation högre!

______________________________________________

Kalle Moraeus & Orsa Spelmän vs. Neo
Neo. Helt klart!

Alcazar vs. Jessica Andersson
Jag gillar verkligen inte Jessica Andersson som artist, hon sjunger ju fint men det är helt ointressant. Det finns ingenting eget i hennes röst och hon kan sabba vilken låt som helst (hårda ord). Alcazar har en helt ok danslåt med snygga verser och (tråkigt nog) mer konventionell refräng. Alcazar fyller dessutom en funktion i finalen och kan tom gå bra där eftersom det som sagt är många ballader där. Så om det var två rocklåtar i första halvan, så blir det två dansanta gladpop-låtar i andra...

Neo vs. Alcazar
Oj. Ja du... Det är två helt ok (eller tom bra) låtar i ungefär samma genre... Ska publiken rösta på etablerade Alcazar eller nykomlingen Neo? Mig spelar det lika egentligen, men håller kanske eventuellt Alcazar aningen högre... Ja, jag säger Alcazar... men som sagt, vilket som blir kanon!

______________________________________________

Så till final önskar jag mig Pain of Salvation och Alcazar! Men jag vet inte hur troligt det är egentligen... Kan lika gärna bli Pernilla och Neo... Det blir spännande tror jag!

RSS 2.0