Film : Be Kind Rewind / God Spoke / The Dark Knight



"Be Kind Rewind" säljs som en cool (men dum) komedi med Jack Black och Mos Def i huvudrollerna, men samtidigt är det den varmaste, mest gripande film jag sett på länge. När alla filmer i videobutiken av misstag raderats bestämmer sig personalen att spela in egna versioner (Sweded versions) av hela sortimentet. Dråpligt och fånigt, visst. Men mot slutet strömmar glädjetårarna nerför kinderna. Det är väldigt vackert när folk kommer samman för en gemensam sak.

"God Spoke" är en dokumentär om komikern Al Franken (från bla "Saturday Night Live") som blev politisk kommentator, författare och radioprogramledare. Under valet 2004 försökte Franken skapa balans i mediavärlden där högerspöken som Bill O'Reilley och Ann Coulter har alltför stort utrymme. Franken, som i höst kandiderar till senaten, är mer intressant än den här filmen, men några spännande debatter och konfrontatitioner bjuds dock.

Vi köpte biljetterna en vecka i förväg. Vi kom till bion en timme innan för att få bra sittplatser. Det är fortfarande fullkomligt hysteriskt kring nya Batman-filmen "The Dark Knight" med Christian Bale och Heath Ledger. Vi såg filmen i en IMAX salong och det var verkligen mäktigt! Det här är ju inte riktigt min sorts film, men visst blir man imponerad! ...Och ja, Heath Ledger är precis så bra som Jokern som alla säger. Köp popcorn och gå och se den!

  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0