Film : Rendition / Michael Clayton / Vaastu Shastra

Våra tre senaste filmer:

"Rendition", otroligt stark film med Jake Gyllenhaal, Reese Witherspoon, Meryl Streep om hur en egyptisk man som bott 20 år i USA, är utbildad på NYU, gift med en amerikanska och väntar sitt andra barn, helt plötsligt blir misstänkt för att ha koppling till en terrororganisation. Man blir extremt arg och uppgiven... Hoppas den här filmen blir ordentligt uppmärksammad, speciellt här i USA... Meryl Streep borde bli nominerad till en Oscar!

"Michael Clayton" (årets snyggaste filmaffisch?) borde vara en perfekt film. Bra manus "based on a true story", bra skådespeleri (speciellt Tilda Swinton, som iskall företagsledare) och snyggt filmad och klippt. Men ändå sitter man mest och väntar på nåt... Jag hade nog väldigt höga förväntningar... Bra, men inte väldigt bra...

"Vaastu Shastra", en indisk skräckfilm i samma anda som alla japanska skräckfilmer som så blivit populära de senaste åren. Kanske mindre originell än de japanska filmerna, ibland ser man exakt vilken film som inspirerat till en specifik scen. Det kan vara en scen ur "The Grudge" eller "The Shining". Men på det stora hela en ganska läskig film!

  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0