Film : Jonestown / Hazaar Chaurasi ki Maa

Försök få tag på "Jonestown - the Life and Death of Peoples Temple". Det är en gripande, skrämmande dokumentär om hur en församling förvandlas till en självmordssekt. Det gör ont att se den, se foräldrarna som frivilligt förgiftar sina egna barn. Höra historierna från överlevande! Det här är anledningen till att det ALDRIG är ok att tillhöra en församling där man inte kan eller får ifrågasätta ledarskapet! Religion kills!

Dessutom såg vi en strålande Indisk film, Hazaar Chaurasi ki Maa (Mother of 1084) om en kvinna som förlorar sin son som blivit medlem i en vänsterradikal grupp. Det är en verklighetsbaserad berättelse om the Naxilites Movement som kämpade för fattigas rättigheter i Indien på 70-talet. Den här filmen kan nog vara stort sett omöjlig att få tag på i Sverige, men kanske, kanske ändå eftersom regissören Govind Nihalani har vunnit flera internationella filmpriser... 

 

Kommentarer
Postat av: Cecilia

Hej!
Jag såg slutet av Jonestown: The Life and Death of Peoples Temple, den visades på svt för någon vecka sedan. Otroligt gripande och tragisk historia. Den visade bara hur lätt det är att tro på någon och hur ens verklighet och uppfattning förändras av det. Livet är en skör tråd och vi förändras och påverkas av de människor som finns i vår närhet på gott och ont.
I kväll var jag på Kick out med mitt extra jobb. Vi var i Haga parken och middagen åt vi på samma ställe som er bröllopsmiddag. Jag tänkte på den och er!
Kram

2007-06-16 @ 00:25:46
URL: http://ceciliaenberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0