Melodifestivalen : Andra Chansen

I andra chansen har jag inte tänkt gardera eller komma med ursäkter!
Följande går vidare (i fetstil):

Första kvartsfinalen:
Scotts : Jag tror på oss / Sarah Dawn Finer : Moving On
Kvällens enklaste match! Scotts låt har alla glömt vid det här laget, samtidigt som många nog förvånades över att Sarah Sawn Finer inte gick till final förra veckan. Helt rättvist går Sarah Dawn Finer vidare, om inte hennes dåliga hals kommer i vägen. Sarah hade stand in på genrepet ikväll för att hon behöver vila...

Andra kvartsfinalen:
Lili & Susie : Show Me Heaven / BWO : You're Not Alone
Jag tror folk kommer älska att sjunga och dansa med i Lili & Susie's smarta comeback låt, medan de blev rätt besvikna på BWO's låt i år. Det här är ju så klart inte lika självklart som första kvartsfinalen, för i ärlighetens namn har BWO en mycket starkare låt, men jag tror mer på de finska systrarna!

Tredje kvartsfinalen:
Amy Diamond : It's My Life / Star Pilots : Higher
Det finns mycket att störa sig på i Star Pilots nummer. Att ett gäng medelålders killar mimar och spelar luftgitarr iklädda stridspilotsuniform och solglasögon. De låtsas heta M-31 och vara piloter i amerikanska armén. Plus att låten är ett uppenbart plagiat...Men Johan Becker sjunger skitbra, och låten är en monsterhit som kommer spelas sönder och samman på reklamradiokanalerna.

Fjärde kvartsfinalen:
Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox : I Got U / Caroline af Ugglas : Snälla snälla
Svårare att tippa. Två rätt bra låtar inom helt olika genrer, men jag tror Caroline af Ugglas' innerliga ballad vinner. Rigo får nöja sig med att bli en av årets sommarplågor!

_______________________________________________

Första semifinalen:
Sarah Dawn Finer : Moving On / Lili & Susie : Show Me Heaven
Det spelar ingen roll om BWO lyckas slå Lili & Susie i kvartsfinalen, för de klarar sig inte förbi Sarah Dawn Finer i semifinalen. "Moving On" har fortfarande chans till hög placering i finalen, även om vi nog kan utesluta vinst.

Andra semifinalen:
Star Pilots : Higher / Caroline af Ugglas : Snälla snälla
Kvällens svåraste match att tippa! Vem kommer ringa och rösta? Ingen av dem har ju kanske nån jättepublik... Men jag tror på radiohit framför hjärta-och-smärta. Men Caroline af Ugglas kan ju ändå ta sig till finalen via Internationella Juryn.

_______________________________________________

Till final alltså: Sarah Dawn Finer och Star Pilots
Båda tävlade i fjärde delfinalen, vilket visar att det var hög klass på bidragen förra veckan!

Också till final (via Internationella Juryn): Caroline af Ugglas
Bara för att tippa nåt... Jag har ingen aning vad de kommer välja. Om Sarah Dawn Finer inte skulle vinna sina dueller kommer hon absolut bli vald, men annars har jag ingen aning om de väljer Caroline af Ugglas, Amy Diamond eller Sofia. Ska vi tippa att det inte blir någon internationell jury nästa år? För egentligen behövs ingen av de här låtarna i finalen!


Kommentarer
Postat av: Mimmi

Tack Kenneth!



och intressant! Men jag tror att du har fel redan i andra kvarten, BWO slår Lili och Susie (tyvärr...)



Vilket betyder att BWO står mot Sarah och där vinner ridhjälm över fladderärmar och helt plötsligt har vi BWO till final...

2009-03-07 @ 09:37:03
Postat av: Kenneth

BWO kan iofs knäcka Lili&Susie, men de tar sig inte förbi Sarah Dawn Finer! Sorry! :)

2009-03-07 @ 10:12:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0