Tre senast lästa böcker

Mina tre senast lästa böcker är:

John Ajvide Lindqvist : Människohamn / Det här är andra boken jag läser av Lindqvist efter att (som de flesta andra) blivit tagen av “Låt den rätta komma in“. Jag tyckte bättre om den här än om “Hanteringen av odöda“ som jag senast läste av honom. Det han är väldigt bra på, är att ta ett helt otroligt scenario och göra det trovärdigt och spännande. Att havet kräver människooffer och en skalbagge i en tändsticksask ger dig övernaturliga krafter — det låter kanske fånigt, men det blir inte det i Lindqvist böcker...

Jens Lapidus : Gängkrig 145 / I mitt försök att “gå in i rollen“ som grafisk designer (inte helt seriös nu), har jag gjort några nedslag i graphic novels (låter inte det lite som pornografi?) och ville därför läsa Lapidus’ senast bok som är just en vuxenserie (har vi inga bättre ord på svenska?). Storyn och språket är inte det intressanta tycker jag, men de otroligt fina bilderna av Peter Bergting.

Roland Barthes : Camera Lucida — Reflections on Photography / Vi fick i läxa i “History of Photography“ att läsa den här boken, och till min glädje var det en härlig läsning och analys av vad som är essänsen av fotografi som konstart. På vilka sätt ett foto kan gripa tag i oss. Varför vi kan intressera oss för somliga foton, men bli tagna och älska andra bilder. Det blir nog en läsning till av den här boken när tillfälle ges.

Nu väntar “Unaccustomed Earth“ av Jhumpa Lahiri...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0