Obama har vunnit över Clinton - eller..?

För att bli sitt partis presidentkandidat måste man vinna ett visst antal delegater (2118 i det Demokratiska partiet), och igårkväll blev det då slutligen klart att Barack Obama passerat den gränsen (2154 mot Clintons 1923). I hans tal efter de två sista primärvalen igårkväll så gjorde han det klart att han nu ser sig själv som sitt partis kandidat.

Men Hillary Clinton ger inte upp... Trots att hon enligt alla regler har förlorat. Jag hade gärna sett Clinton som vinnare, men hon måste ju acceptera resultatet. Nu känns det väldigt konstigt att hon inte drar sig ur kampen och ödmjukt gratulerar Obama till vinsten. Som en kommentator på CNN sade igårkväll; de många svarta väljare som röstat fram Obama måste tycka att Clintons val att bestrida hans seger är ett ordentligt slag i ansiktet. Som om deras röster inte skulle räknas...

Hur som helst, det dröjer nog bara några dagar innan Clinton slutligen drar sig ur kampanjen. Tråkigt, visst, men nu måste Demokraterna sikta in sig på att vinna presidentvalet i höst.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0