Film : Charlie Wilson's War / Lions For Lambs / Recount

Tre filmer om amerikansk politik:

"Charlie Wilson's War" var en total överraskning och har betydligt mer substans än man först kan tro med en rollista som inkluderar Tom Hanks och Julia Roberts. Filmen bygger på en sann historia om en rätt aningslös kongressman från Texas som blir indragen i en historia som har förgreningar ända in i USA's invasion av Afganistan 2001. Rekommenderas varmt. Extramaterialet på DVD'n innehåller dessutom en kort dokumentär om den riktige Charlie Wilson. Fascinating stuff!

"Lions For Lambs" däremot var en riktig besvikelse! Med skådespelare som Robert Redford, Meryl Streep och Tom Cruise i en film som bland annat kritiserar mediernas bevakning av Irakkriget (fyra historier berättas parallellt) förväntade jag mig ett högoktanigt drama... Men vilket pekoral! Hoppa över den har filmen som verkar ta för givet att ingen i publiken har läst en tidning de senaste sex åren!

Betalkanalen HBO har producerat "Recount", en film om presidentvalet 2000 då det i flera veckor efter valet var oklart huruvida George W. Bush eller Al Gore vunnit. Allt stod och föll med Florida där bara ett fåtal hundra röster skilde kandidaterna åt. Rösterna skulle räknas om och det blev ett politiskt spel på hög nivå. Det är intressant hur involverade filmen är trots vi alla vet hur den slutar! Grym film med fantastiska skådespelare. Laura Dern som Katherine Harris är en höjdare - ett riktigt elakt porträtt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0